Obiective turistice in Rostock

Rostock, Germania, este un important centru de transport, un oras port, un centru de industrie si constructii navale, precum si o zona renumita de turism si recreere. Orasul ofera o gama larga de distractii pentru turisti. Aici vei gasi numeroase locuri remarcabile, restaurante excelente si multe centre comerciale. Pentru a ajunge in Rostock, poti opta pentru calatoria cu un microbuz de transport persoane Romania-Germania, deoarece este cea mai avantajoasa modalitate de transport.

Ce poti face cand ajungi in Rostock

Teritoriul Rostock este impartit in trei parti. Orasul Vechi este locatia principalelor repere arhitecturale si istorice. Aici poti vedea Piata Veche, unde exista multe tarabe cu suveniruri si lucrari ale mesterilor locali. Atractia principala a pietei este Biserica Sf. Nicolae. Aceasta este o cladire impresionanta, cu linii stricte, si cu un decor interior foarte rafinat. Orasul Mijlociu este, de asemenea, bogat in atractii istorice. Aici poti vedea Primaria, te poti plimba prin Piata Noua si poti admira o cladire religioasa ramasa din Evul Mediu – Biserica Sf. Maria. In cele din urma, Orasul Nou este locatia celor mai moderne hoteluri, complexe hoteliere si restaurante.

Bucataria locala merita o anumita atentie. Nici un oras major al Germaniei nu poate exista fara bere. Rostock nu face exceptie. Faimoasa bere Rostocker, cunoscuta in afara tarii, este fabricata aici. Fiecare dintre restaurantele locale serveste aceasta bautura spumoasa aromata, care este de obicei oferita cu carnati de casa sau carne la gratar.

Daca iti plac plimbarile, fa putina miscare pe Krepeliner Strasse. Acesta este un loc cu adevarat pitoresc, cu multe cafenele si magazine in aer liber. Plimbarea de-a lungul promenadei Stadthafen este fascinanta. Aici poti privi navele vechi sau te poti bucura de o plimbare cu barca. Suburbiile orasului ofera, de asemenea, mai multe atractii, inclusiv manastiri si fortificatii antice.

Una dintre cele mai vechi cladiri din oras este manastirea Sfintei Cruci. Manastirea a fost fondata in 1270 pe baza instructiunilor reginei daneze Margaret II. Acest complex manastire este singurul din oras, care a fost pastrat complet timp de cateva secole mai tarziu. Pe teritoriul sau exista mai multe cladiri unice ale secolului al XIII-lea. In prezent, gazduieste expozitiile muzeului istoric. Toate cladirile sunt deschise pentru vizitatori. Poti admira nu numai artefacte istorice, ci si frumoase decoratiuni interioare. Aici a ramas in picioare o biserica, care acum este condusa de universitatea locala.

Turistii cu copii se pot bucura de intreprinderea agricola Karls Erlebnis-Dorf. A fost fondata in 1921 si seamana mai degraba cu un mare centru de divertisment in aer liber. Numeroase atractii sunt disponibile pentru copii. Au o gradina zoologica mica, unde copiii pot hrani animalele si le pot ingriji. In ferma, sunt magazine minunate care vand produse locale, cafenele confortabile si magazine de suveniruri. In fiecare sezon, acolo se organizeaza evenimente tematice interesante si expozitii. Cel mai bun este sa vizitezi ferma intr-un sezon cald.

Daca planuiesti sa vizitezi Rostock alaturi de familie, si trebuie sa iei dupa tine numeroase bagaje, ideal ar fi sa apelezi la o firma de transport colete din Romania in Germania, care sa-ti livreze bagajele direct la adresa. Este destul de complicat sa calatoresti cu copiii, in timp ce ai si grija unui munte de bagaje pentru vacanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.