Narghileaua, o adevărată artă a fumatului

Tutunul este planta care a fascinat de-a lungul vremurilor, fiind considerat un leac, un remediu sau un mod de relaxare şi destindere. Procesele la care este supus sunt şi acestea variate şi complexe. Cu un istoric îndelungat şi oscilant, narghileaua reprezintă una dintre modalităţile cele mai plăcute prin care te poţi bucura de asprimea şi unicitatea tutunului, pigmentat discret cu mix-uri de arome din plante şi savurat încet sub forma unui abur relaxant şi parfumat. De la o formă simplă, acest instrument cu origini orientale a ajuns astăzi la forme complexe sau puternic simplificate, răsfăţându-şi adepţii din toate colţurile lumii, cu aburii plini de arome.

Sesiunea de fumat la narghilea

Dacă eşti pasionat de narghilea, deja ai decis că este timpul să îţi procuri o narghilea proprie, pe care să o poţi folosi ori de câte ori doreşti şi cu ajutorul căreia să organizez întâlniri plăcute şi relaxante alături de prieteni sau familie. Pentru ca fumatul la narghilea să fie cât mai autentic şi să vă bucuraţi cu toţii de arome intense şi plăcute, ar trebui să ţii cont de câteva reguli simple. În primul rând, asigură-te că îţi procuri toate accesoriile şi produsle de întreţinere necesare, precum şi de faptul că ştii cum să montezi, să cureţi şi să foloseşti corect o narghilea. Odată cu narghileaua, ar trebui să ai la îndemână şi ustensilele care te vor ajuta să o cureţi corect, doar astfel beneficiind de rezultatul pe care ţi-l doreşti. Nu uita de foliile de aluminiu pentru cărbuni, de muştiucele de unică folosinţă, dar nici de cărbuni pentru narghilea. Dacă doreşti o sesiune de fumat confortabilă şi plăcută, atunci alege să foloseşti cărbuni care nu produc mult  fum şi cenuşă în exces, nu emit mirosuri neplăcute, nu aruncă scântei şi nu se ard foarte repede. Dacă doreşti cărbuni naturali care nu te expun mirosurilor şi componentelor toxice, aici găseşti cărbuni de narghilea care te vor ajuta să te bucuri alături de prieteni tăi de o sesiune de fumat plăcută, confortabilă şi relaxantă, în care doar aromele minunate predomină atmosfera.

Reguli simple, dar esenţiale

O sesiune de fumat la narghilea alături de prieteni, impune respectarea câtorva reguli. Pe lângă faptul că vei folosi o narghilea foarte bine curăţată, este important cadrul general. Creează o atmosferă autentică şi lasă-i pe invitaţi să decidă ce arome folosiţi. În postura de gazdă, tu pregăteşti narghileaua, şi tot tu fumezi primul. Pui la dispoziţia tuturor muştiuce de unică folosinţă. Imediat ce ai terminat, îndepărtezi muştiucul şi pui furtunul pe cadrul narghilelei, fără a-l înmâna direct cuiva. Ca regulă generală, trebuie ştiut că fumatul la narghilea se savurează. Se inhalează rar şi încet, lungind astfel durata cărbunilor şi oferind fiecărui participant ocazia să se bucure de o experienţă de calitate. Aburul expirat va fi direcţionat în sus, niciodată direct către cineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.