4 alternative ecologice la paiele din plastic

Se pare ca din ce in ce mai multa lume incepe sa se gandeasca din ce in ce mai serios la renuntarea la paiele din plastic. Pentru cei care sunt adeptii miscarii ecologice, produsele din plastic de unica folosinta sunt o adevarata otrava pentru mediu.

Din fericire, insa exista cateva alternative pentru a continua sa iti sorbi cocktailurile preferate fara sa faci rau planetei.

Intreg sezonul estival, ai sorbit cu paiul din plastic tot felul de bauturi? Ar trebui sa incerci sa renunti la acest obicei. Nu face rau papilelor gustative, dar are un efect extrem de nefast pentru planeta.

In industria fast food in jur de 3,2 milioane de paie de plastic sunt utilizate si apoi aruncate. Iar in lume, peste tot, un miliard de paie sunt aruncate in fiecare zi. Dar acestea au nevoie de numai putin de un secol intreg pentru a se dezintegra si contribuie prin nano-particule la poluarea oceanelor.

Trebuie sa stii ca exista insa cateva alternative la paiele din plastic. Iata patru dintre ele la care poti apela numaidecat.

Paiele din inox. Sunt rezistente, sunt elegante si se pot spala in masina de spalat vase. Sunt deci alternativa ideala la paiele din plastic atunci cand ai musafiri.

Paiele din sticla. La fel ca si paiele din inox, paiele din sticla sunt cele mai bune atunci cand le folosesti din cand in cand, pentru a servi invitatii cu un cocktail sau cu un gaspacho. Materialul din care se fac este reciclabil, se spala usor si sunt extrem de rezistente.

Paiele din hartie. Mai putin rezistente fata de paiele din inox sau plastic, paiele din hartie nu sunt poluante ca si cele din plastic deoarece se pot transforma in compost.

Paiele din bambus. Foarte raspandite in cultura asiatica, paiele din bambus sunt rezistente, sunt biodegradabile si se pot reutiliza foarte usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.