5 obiecte de colectionat ce reprezinta cea mai buna investitie

Cum ar fi daca teancul de benzi desenate pe care s-a adunat praful pe fundul sertarului de sosete ar valora o avere? Sau daca timbrele pe care le-ai acumulat de ani si de ani de zile ar fi o adevarata comoara? Dupa cum iti vei da seama in acest articol, nu trebuie sa colectionezi masini foarte scumpe, arta sau ceasuri foarte scumpe.

Timbrele. Se pare ca valoarea medie a timbrelor a crescut cu pana la 250% in ultimii 10 ani. Un timbru din Fosta Guyana Britanica One-Cent- Magenta a fost vandut cu numai putin de 9,5 milioane de euro. Incepe deci sa aduni timbre cu un tiraj limitat, special facute pentru comemorari sau aniversari. Nu se stie niciodata ce valoare vor avea peste ani si ani…

Monezile. Sunt piese clasice printre colectionari, deoarece au un volum ultra-fin, sunt foarte variate si foarte frumoase in acelasi timp. Cele mai interesante sunt cele care nu mai sunt in circulatie sau cele care comemoreaza un eveniment. Iar cele care prezinta erori sunt si mai pretioase in ochii unor colectionari.

Benzile desenate. Datorita succesului filmelor inspirate din benzile desenate, valoarea acestora a crescut enorm. De exemplu, Action Comics se vindeau, in anul 1938, cand au aparut, cu 10 centi. Acum se vand cu 10 milioane de euro. Bineinteles ca nu toate intra in aceasta categorie. Primele editii de exemplu care au fani numerosi, precum Spiderman ar putea intra in aceasta categorie.

Masinutele in miniatura. Multe jucarii vintage, care ne-au incantat copilaria, au o valoare din ce in ce mai mare. Multe masini in miniatura, foarte vechi se vand cu sume impresionante.

Vezi si:  Istoria enciclopediilor si scopul acestora

Baschetii. Da, sunt din ce in ce mai apreciati. Deci daca ai o editie speciala, limitata, pastreaz-o in cutie. Un exemplu de bascheti care ar putea reprezenta o buna investitie sunt Yeezy Boost de la Kanye West.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.