De ce sa practici tenis – avantaje

Tenisul este un sport intens dar accesibil tuturor, la orice varsta, indiferent de aptitudini fizice, patologice sau greutate. O practica la indemana tuturor cu o multime de beneficii atat fizice cat si psihice.

Tenisul este bun pentru inima. Stimuleaza sistemul cardio-pulmonar. Exercitiul cardiovascular imbunatateste respiratia, sporeste capacitatea respiratorie, intretine inima si scade tensiunea arteriala. Drept urmare, rezulta o rezistenta mai buna, o mai buna coordonare intre brate si partea inferioara a corpului. Ideal pentru activarea intregului metabolism.

Tenisul are efecte de top asupra siluetei. Tenisul este un sport ce lucreaza corpul in intregime. Alergam in timp ce jucam tenis ceea ce solicita muschii si coapsele, fesierii. Lovim mingea ceea ce solicita muschii si antebratul si in acelasi timp muschii abdomenului. Silueta este sculptata, caloriile sunt arse ceea ce inseamna automat si reducerea grasimilor. Insa, pentru rezultate vizibile trebuie sa il practicam in mod regulat.

Beneficii terapeutice. Practicand tenis putem preveni aparitia unui numar mare de afectiuni. Patologii cronice precum cancerul (san, colon, prostata), ne imbunatatim calitatea vietii, evitam senzatia de oboseala, luarea in greutate. Persoanele care au cateva kilograme in plus pot practica tenis pentru a da jos cateva kilograme, pentru a se tonifia. Diabeticii de tip 2 pot practica tenis pentru a tine sub control glicemia si pentru a scadea tensiunea arteriala.

Antistres. Lovitul unei mingi ne face sa uitam de stres, de griji, cel putin in timpul unei partide. Iesim de pe terenul de tenis oxigenati, mai putin stresati si plini de energie. Drept urmare, nu mai sta pe ganduri, ia-ti partenerul de viata sau una din cele mai bune prietene si incepeti sa practicati tenis. Ai vazut si tu cate beneficii are…in doi trebuie sa recunoastem ca este mai amuzant. Te-am convins sau nu sa practici si tu tenis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.