De ce este important sa practici tenis?

Tenisul este un sport complet care iti ofera o serie de avantaje considerabile cu conditia sa il practici in mod corect. Tenisul este unul din cele mai practicate sporturi atat ca hobby cat si la nivel profesionist asta datorita numeroaselor beneficii pe care le ofera. Nu multi stiu acest lucru insa tenisul nu presupune doat lovirea unei mingi cu racheta, este un sport complet din toate punctele de vedere.

De ce este important sa practici tenis?

Oricine poate practica tenis insa, deoarece este un sport de anduranta destul de epuizant, trebuie sa ao o conitie fizica buna pentru a-l putea practica. Copiii pot practica tenisul inca de la o varsta frageda si seniorii pot practica acest sport ori de cate ori simt nevoia.

Care sunt beneficiile oferite de tenis?

Tenisul este excelent pentru inima. Deoarece tenisul este un sport de anduranta acesta ii permite inimii noastre sa invete sa lucreze cu incetinitorul. Cu cat te antrenezi mai mult, cu atat inima ta va face in mod mai eficient fata unui efort si se va recupera mai rapid.

Tenisul te ajuta sa arzi calorii. Jucand tenis depui un efort intens care iti permite sa arzi in mod eficient si rapid caloriile. Ca sa iti dam un exemplu, in timpul unui meci, poti arde intre 400-600 de calorii. Insa, pe langa faptul ca arde calorii, tenisul te ajuta sa iti tonifici corpul si sa iti lucrezi muschii.

Tenisul imbunatateste coordonarea. Atunci cand practici tenis corpul este in continua miscare si coordonarea este cuvantul de ordine necesar in timpul partidei. Este extrem de importanta pentru a tine in mod corect racheta de tenis si poate fi lucrata si imbunatatita practicand acest sport in mod regulat.

Tenisul ne ajuta sa ne oxigenam. Tenisul ne ajuta sa ne eliberam spiritul de ganduri negative, sa ne oxigenam. Poti practica acest sport la finalul unei zile grele de munca pentru a elimina stresul.

 

Sursa: https://www.les-grandes-vacances.com/voyage-experience/sport/bienfaits-tennis/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.