Pe un teren pentru doua sau patru persoane este practic imposibil sa nu transpiri asta deoarece tenisul este un sport intens insa accesibil oricarei varste, indiferent de aptitudinile fizice, patologice sau de greutate…o practica « modulabila si adaptabila ».
Este bun pentru…stimularea sistemului cardio-pulmonar. Exercitiul cardio-vascular imbunatateste respiratia, sporind capacitatea respiratorie, intretine inima si scade tensiunea arteriala. Drept urmare, ofera o anduranta sporita, o mai buna coordonare intre brate si partea inferioara a corpului. Sincronizarea deplasarilor permite lucrarea supletii si agilitatii. Este ideal pentru activarea intregului metabolism insa atentie la articulatii care sunt solicitate.
Efecte de top pentru silueta. Acest sport dezvolta intreg corpul – alergam, ceea ce solicita muschii coapselor, fesierilor. Tenisul este un sport care solicita toti muschii, mai ales antebratele si muschii abdomenului. Silueta se sculpteaza, in special fesele, bratele si coapsele. Insa, este nevoie de regularitate, de practicarea tenisului pe termen lung.
Beneficii terapeutice. Practicarea tenisului vine si cu o serie de beneficii terapeutice. Tratarea unor patologii cronice precum cancerul pentru a imbunatati calitatea vietii persoanelor afectate, pentru a scadea oboseala legata de tratamente. In cazul persoanelor care au probleme cu greutatea (obezitate) obiectivul este acela de a elimina stocurile de grasime pentru a pierde in greutate. Tenisul poate contribui si la scaderea glicemiei in cazul persoanelor care sufera de diabetul de tip 2.
Impotriva stresului. Lovitul intr-o minge permite eliminarea stresului acumulat pe timp de zi.
Tenisul necesita echipament sportiv precum o racheta, pantofi sport dar toate acestea se gasesc la preturi mai mult decat accesibile.