A fost dezvaluita cea mai valoroasa colectie de whisky din lume

Colectia include unele dintre cele mai rare si mai bune sticle de whisky din lume.

Un om de afaceri vietnamez a fost dezvaluit drept proprietarul celei mai valoroase colectii de whisky din lume. Colectia dlui Viet Nguyen Dinh Tuan a fost estimata sa aiba un pret de licitatie de aproape 10,8 milioane de lire de catre experti in evaluare la Rare Whisky 101 (RW101).

Colectia de rezidenti din Ho Chi Minh City cuprinde 535 dintre cele mai rare, cele mai vechi si mai bune sticle din whisky scotian si japonez.

Recordul a fost confirmat de Guinness World Records. Domnul Viet spune ca intentioneaza sa continue adaugarea la colectia sa.

Colectia include una dintre singurele colectii Macallan Fine și Rare complete din lume, inclusiv iconicul „Fine and Rare” din 1926. Doar 40 de sticle de Macallan 1926 au fost eliberate vreodata. Domnul Viet detine trei.
Colectia domnului Viet include una dintre cele 12 sticle din cele mai vechi Bowmore lansate vreodata. O sticla similara a adus 300.000 de lire sterline la licitatie recent. Detine, de asemenea, una dintre cele doar 24 de sticle ale Springbank vintage din 1919.

Colecția este pastrata intr-un salon de whisky personalizat la casa domnului Viet. El colectioneaza sticle de whisky rare si vechi de mai bine de 20 de ani.
El a spus: „Pentru mine, colectia de whisky a fost pasiunea vietii mele. In fiecare moment pe care il primesc, caut site-uri de licitatii si site-uri de tranzactionare pentru a gasi whisky-uri celebre si rare din intreaga lume.

„In ceea ce priveste colectia mea, nu am nicio intentie de a vinde nimic. Nici o sticla. De fapt, voi continua sa vanez mai multe sticle vechi si rare si sa o adaug si sa o imbogatesc.”

RW101 a ajuns la evaluarea colectiei determinand ceea ce se poate preconiza in mod realist daca va fi vandut la licitatie in Marea Britanie pe piata curenta. Ulterior, evaluarea a fost transmisa la Guinness World Records, care a confirmat cautarea prin certificare.

Andy Simpson, cofondatorul RW101, a declarat: „Am fost oarecum nefericiti, ca sa nu mai vorbim de un pic invidios, cand am realizat amploarea si profunzimea colectiei domnului Viet.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.