Ingrediente pentru un concediu de neuitat in zona Cazanelor Dunarii

Clisura Dunarii este o zona cu atractie turistica, datorita obiectivelor turistice si a linistii din natura.

Zona Defileului Dunarii este una spectaculoasa din punct de vedere geografic ( aflandu-se la intrarea Dunarii in tara si fiind delimitata de raul Nera si de Cazanele Dunarii) dar si din punct de vedere al diversitatii biologice, cuprinzand o serie importanta de parcuri natural, toate fiind incluse in Parcul Natural Portile de Fier.
Obiective turistice de neratat in zona Clisurii Dunarii:
1. Podul lui Traian- ce dateaza din anii 103-105, masoara 1135 de metri lungime, legand Serbia de Drobeta.

2. Castrul Roman Drobeta – a fost ridicat in anul 103 cu scopul initial pentru a adaposti in jur de 500 de bravi soldati ce aparau podul de piatra.

3. Cetatea Medievala a Severinului, din anul 1230 a fost construita sub forma unui dreptunghi cu doua ziduri interioare de aparare, avand menirea de a realiza apararea impotriva invaziei ungurilor din Banat.

4. Muzelul Regiunii Portile de Fier- ce dateaza din 1912, unde veti putea vizualiza obiecte gasite de-a lungul lucarilor ce fac parte din Castrul Roman Drobeta, Podul construit de Apollodor, Termele romane, Fortificatia poligonala, Biserica Mitropoliei Severinului.

5. Statuia lui Decebal – Are 55 metri inaltime si 25 de metri latime si este sculptata pe o stanca de pe malul Dunarii din dreptul Cazanelor Mici.

6. Manastirea Sfanta Ana- Este situata in Orsova, pe Defileul Dunarii, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri naturale din tara noastra. Este asezaata pe coama Dealului Mosului, care domina municipiul Orsova.

7. Cetatea Trikule (cele trei turnuri)- A fost construita pentru a opri expansiunea otomana spre vest, ruinele observandu-se si in prezent in aproprierea localitatii cu populatie preponderent sarba Svinta.

8. Manastirea Mraconia – Este situata in zona Cazanelor, in Valea Mracunei (ce inseamna “loc ascuns” sau “apa intunecata”).

9. Pestera Veterani – Are o lungime de 87 de km si este sapata in malul stang al Dunarii, in Cazanele Mari, respective in masivul muntos Ciucaru Mare.

10. Pestera Ponicova – Are o lungime de 1666 m si este situata tot pe malul stang al Dunarii, in masivul muntos Ciucaru Mare, dar intrarea se face prin Cheile Ponicovei.

Pe langa toate aceste obiective turistice, istorice si naturale, mai exista unul ce nu poate fi ratat. Daca ajungeti in aceasta zona trebuie sa vizitati Parcul Natural Portile de Fier, una dintre cele mai mari si cele mai frumoase rezervatii naturale din tara noastra.

Toate aceste obiective frumoase si cu o istorie pe masura se afla doar intr-o singura regiune a Romaniei, putand fi atinse intr-o singura vacanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.