Orasul Sibiu

Orasul Sibiu

Distribuie cunoscutilor tai!

Orasul Sibiu, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Orasul SibiuOrasul Sibiu este cel mai mare oras al judetului cu acelasi nume iar acesta este situat in parte sudica a zonei Transivania. Este un important centru cultural si economic in aceasta regiune a tarii, iar populatia pe care o detine este in jur de 155.000 locuitori.

Sibiul a fost inzestrat cu o multime de daruri de la natura pe care turistii straini atat si din tara vin sa le vada. In aceasta zona clima este de tip temperat-continentala, cu influente termice din cauza muntilor care o inconjoara, insa ferita de excese. Cei care vin in orasul Sibiu vor avea parte de o calatorie plina de cultura, bun gust dar mai ales multa istorie.

Primii locuitori ai orasului Sibiu au fost romanii dar cea mai importanta mentiune atestata documentar despre acest loc  apare in anul 1191 dupa ce  Papa Celestin al III-lea a confirmat existenta germanilor. Aici a fost construit si infiintat primul muzeu din tara, Brukenthal unde au fost expuse colectii de carti, monede si stampe ale baronului Samuel von Brukenthal intre anii 1759-1774, dar odata ce timpul a trecut acesta a devenit in adevaratul sens al cuvantului Muzeu de arta care detine colectii de picturi europene, arta decorativa sau romaneasca.

Orasul Sibiu este plin de atractii turistice iar printre cele mai cunoscute sunt: Turnul Scarilor, Turnul Sfatului,  Biserica din Groapa, Muzeul de Istorie Naturala, Parcul Astra, Podul Minciunilor, Piata Mica, Biserica Romano-Catolica, Muzeul de Locomtive cu aburi, Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA, Muzeul de Enografie Saseasca, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Gradina Zoologica si Turnul Sfatului.

Trebuie sa stiti ca acest oras este numai bun pentru relaxare si odihna din cauza aerului si a oamenilor care locuiesc aici. Daca intentionati sa vizitati Sibiul, va recomandam sa cautati inainte cazare la o pensiune sau hotel din oras.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.