Austria, tara din Alpi

Probabil ca foarte multi dintre voi au auzit de Austria datorita muntilor Alpi si a partiilor de ski, dar si datorita capitalei Viena. Totusi, Austria inseamna mai mult de atat. Austria este o tara pe atat de mica, pe atat de frumoasa si spectaculoasa, o tara pe care nu veti putea sa v-o imaginati datorita unui articol sau a unor peisaje deoarece pentru a fi cu adevarat fascinat de aceasta este neaparat nevoie sa o vizitati, pe viu adica.

Aceasta tara este catalogata drept una dintre cele mai frumoase tari ale Europei si acest lucru se datoreaza in principal peisajelor panoramice pe care le ofera muntii Alpi. Austria este cunoscuta in intreaga lume nu doar pentru muntii care ocupa aproximativ trei sferturi din teritoriu ci si pentru muzica clasica de prestigiu, pentru compozitorii de renume mondial (Mozart sau Johann Strauss), dar si pentru muzica noii generatii: muzica electronica, iubita de tinerii din intreaga lume.

An de an, aici vin foarte multi turisti in sezonul de iarna pentru a practica sporturile specifice acestui sezon. Schiatul alpin s-a dezvoltat prin anul 1900 cand s-au infiintat si mai multe locuri bune de schiat. Austria se lauda totodata si cu o multitudine de bunatati culinare care mai decare mai gustoase si sanatoase. Printre toate aceste bunatati se afla: Wiener Schnitzel (snitelul vienez), Tafelspitz (carne cu garnitura) si Salata Erdapfel.

Austria are in total in jur de 72 de orase dar printre cele mai importante se numara: Viena, Granz, Linz, Salzburg, Innsbruck si Klagenfurt.

Voi incepe cu orasul Viena. Acesta este capitala Austriei si cel mai mare oras ca numar de locuitori, el detinand in jur de 2,26 milioane. Timp de mai multe secole acesta a fost cunoscut ca fiind capitala muzicii clasice, dar si a operei. El se aseamana foarte mult cu foarte multe orase europene cum ar fi: Paris, Roma, Londra, Barcelona sau Milano, dar pe langa toate acestea el este mult mai compact si mult mai usor de vizitat de catre turisti.

Anul trecut am fost la Viena si am ramas foarte surprinsa de frumusetea acestui oras mirific. Din pacate timpul nu mi-a permis sa-l vizitez astfel am ratat foarte multe muzee, Aquariumul, Palatul Imperial, Parcul Prater si multe alte locuri ce meritau vizitate. Sper ca data viitoare cand voi ajunge in Viena sa gasesc timpul necesar pentru a o vizita macar la modul general.

Al doilea oras ca numar de locuitori este Granz detinand in jur de 248.146 locuitori. Pentru a vizita orasul Granz trebuie sa te ancorezi cu foarte mult timp si putere pentru ca vei avea ce vizita, de la cladiri medievale si monumente istorice pana la muzee si palate. Superbul oras se afla raul Mur, in sud-estul Austriei iar in anul 2003 acesta a fost declarat „Capitala Culturala a Europei”.

Salzburg este al treilea si ultimul oras pe care vi-l voi prezenta in acest articol. Orasul este unul dintre cele mai mari centre culturale din Europa. Ii uimeste pe tot cei care il viziteaza prin arhitecura baroca pe care o are renumita in intreaga lume. Pe langa toate acestea orasul este plin de alei pitoresti ce impanzesc centrul vechi si de o multime de biserici care reprezinta doar cateva dintre bogatiile turistice si culturale ale orasului.
Orasul Salzburg este orasul natal al lui Mozart iar din aceasta cauza este considerat de toata lumea ca fiind orasul muzicii. Superbul oras al Austriei a fost populat de foarte multa vreme. Acest lucru a fost descoperit de catre arheologi care au scos la suprafata relicve preistorice.

One thought on “Austria, tara din Alpi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.