Viena imperiala

Probabil va imaginati ca cel mai bine ar fi sa vizitati Viena de Craciun, sa faceti cumparaturi la Targul de Craciun, sau sa petreceti aici un revelion. Dar fiti siguri ca in orice alt moment al anului va veti bucura de numeroase atractii turistice in Viena la fel de mult. Dintr-un ghid turistic Viena, bine documentat, veti afla ca este un oras al recordurilor, cu peste 27 de castele si 150 de palate. Pe lista scurta de obiective turistice in Viena imperiala se numara:
Palatul Schönnbrunn, resedinta de vara a imparatesei Sisi, parcul din fata palatului, Palmenhaus (Sera palmierilor), muzeul calestilor, Gloriette si gradina zoologica Schönbrunn, cea mai veche gradina zoologica din lume. Palatul Schönnbrunn este una dintre cele mai frumoase cladiri in stil baroc din Europa. Din cele 1441 de incaperi pot fi vizitate 45.
Hofburg – Curtea imperiala, construita in stil gotic, gazduieste colectii de arta, marturii ale vietii familiei imperiale care a locuit aici pana in 1918. Puteti vizita Muzeul Sisi, care ilustreaza aspecte importante ale vietii acesteia. La curtea imperioala puteti face un tur al Scolii spaniole de calarie, unde puteti asista la spectacole sau la antrenamentul zilnic al cailor lipitani, sau puteti vizita Trezoreriile Sacre, care adapostesc lucruri de mare pret apartinand familiei habsburgilor.
Cripta Imperiala din Cripta Capucinilor (biserica Capunicilor) adaposteste osemintele membrilor dinastiei Habsburg.

Viena stilului art-nouveau (Jugendstil)
Palatul Belvedere este structurat in Palatul de Jos, cu apartamentele printului Eugen, si Palatul de Sus, cu cea mai mare colectie de opere Klimt din lume (printre care si celebrul tablou „Sarutul”, dar si opere ale lui Schiele si Kokoschka). Tot aici mai puteti vizita Grajdurile princiare.
Muzeul Leopold, din cadrul MuseumsQuartier (in apropiere de Hofburg) prezinta capodopere ale modernismului austriac adunate de dr. Rudolf Leopold, mare iubitor de arta.

Alte obiective turistice in Viena
Parcurgand bulevardul Wiener Ringstraße de la un capat la altul (5,3km) va veti putea bucura de numeroase claridi monumentale (Opera de Stat, Parlamentul, Primaria Rathaus, Burgtheater, Universitatea, Muzeul pentru Arta Aplicata, Bursa Vieneza sau Biserica Votiv, Muzeul de Istorie a Artei, Muzeul de Istorie a Naturii).
Roata mare din parcul Prater ofera o panorama a intregului oras de la o inaltime de 65 de metri. Tot in Prater puteti vizita muzeul figurilor de ceara Madame Tussauds si parcul de distractii.
Alte peste 100 de muzee ce gazduiesc colectii de arta si expozitii temporare.
Puteti vizita Viena pe jos, cu tramvaiul, bicicleta sau cu vaporasul de pe canalul Dunarii, iar o harta rutiera Viena, pe care sa fie trecute obiectivele turistice, cu siguranta va va fi de ajutor.
Un bilet la Muzeul Sisi va ofera intrare libera si la palatul Schönbrunn cu ghid audio, apartamentele regale si Silberkammer (Galeria cu argintarie), Depozitul de mobila de la Curtea imperiala si Muzeul de mobila. Asa ca fiti atenti cand va cumparati bilete la ce alte obiective turistice in Viena aveti acces.
Cu cardul Viena Karte obtineti calatorii gratuite cu metroul, autobuzul si tramvaiul pentru 72 de ore, reduceri la muzee, obiective turistice, teatre, concerte, restaurante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.