Pentru Ce Incheiem Asigurarea RCA

Polita de asigurare RCA, adica Asigurare de Raspundere Civila Auto este o polita de asigurare pe care tertii care au fost prejudiciati in timpul unui accident de circulatie ce a fost provocat in principal de catre soferul care dispunea de respectiva polita de asigurare. 

Polita de asigurare RCA acopera urmatoarele:

– vatamarea corporala;

– decesul (familiile celor decedat primesc despagubirile);

– avarierea autovehicolelor tertelor persoane;

– pierderi de natura materiala (de tipul stalpilor loviti, a gardurilor, a imobilelor etc.);

– cheltuieli de judecata ale tertelor persoane.

Daca va numarati printre cei care doresc o astfel de polita de asigurare, modalitatile de a o incheia sunt multiple. Polita de asigurare RCA poate fi incheiata la sediile companiilor de asigurare, cat si prin intermediul brokerilor de asigurare autorizati sau prin intermediul agentilor mandatati in acest sens. De asemenea, polita de asigurare RCA poate fi incheiata si pe Internet, pe site-urile unor brokeri de asigurari online autorizati. Astfel, veti beneficia de reduceri la prima de asigurare, dar veti economisi si timp si energie.

Proprietarii automobilelor inmatriculate in Romania trebuie sa incheie in mod obligatoriu polita de asigurare RCA. Astfel ca, fiind o polita de asigurare obligatorie, in cazul in care nu vei incheia respectiva polita de asigurare, poti fi sanctionat cu o amenda care variaza intre 1000 si 2000 de lei, iar placutele de inmatriculare ale masinii si documentele acesteia de inmatriculare vor fi oprite de catre organele de politie pana vei incheia polita.

Scopul politei de asigurare RCA si al impunerii sale obligatorii este de a le oferi tertelor persoane posibilitatea sa dispuna de despagubiri in cazul in care sunt pagubiti intr-una accident de circulatie, chiar daca soferul auto vinovat de producerea accidentului dispune sau nu de suma de bani necesara acoperirii sumei la care se ridica valoarea prejudiciului.

Daca va numarati printre cei care doresc sa beneficieze de polite de asigurare la un pret foarte bun, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa alegeti una dintre politele de asigurare disponibile online. De cele mai multe ori acestea au preturi mai mici. Numai daca o sa cumperi cel mai ieftin RCA de la un broker online, vei observa ca ai economisit nu numai bani, cat si timp si energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.