Cum Incheiem Polita de Asigurare

Intrucat viitorul este intodeauna incert, pe langa ideea filosofica legata de faptul ca nu ne putem controla destinul, exista si o latura practica legata de aceasta constatare si aceasta este strict legata de faptul ca oamenii intodeauna, inca din timpul celor mai primitive forme de manifestare ale societatii au incercat sa isi puna la adapost proprietatea.

In prezent, nu numai bunurile palpabile pot fi asigurate, ci vom intalni pretutindeni in ofertele asiguratorilor oferte de asigurare de sanatate, de asigurari de calatorie, de asigurari financiare etc. Aceste polite de asigurare raspund unei nevoi mai complexe de generare a sentimentului de siguranta si sunt raspunsul la infaptuirea anumitor riscuri legate de un anumit aspect al proprietatii noastre sau de alta natura, proiectate in viitor. Exista situatii in care o asigurare obligatorie pentru familia ta sa fie raspunsul corect in cazul unor evenimente viitoare ce au loc in mod neasteptat.

Politele de asigurare, se impart din punct de vedere al obligativitatii, in doua mari categorii. Exista pe de-o parte politele de asigurare obligatorii, iar pe cealalta parte politele de asigurare facultative, adica cele optionale. De exemplu, in categoria asigurarilor auto, poate cele mai frecvente la noi in tara, exista pe de-o parte polita de asigurare obligatorie auto RCA, dar si polita de asigurare facultativa si anume CASCO.

Desi ambele sunt polite de asigurare auto, acopera riscuri distincte. Astfel, polita de asigurare auto RCA acopera riscurile legate exclusiv de producere unor pagube tertelor persoane, in timp ce polita de asigurare CASCO acopera exclusiv pagubele suferite in legatura cu automobilul asigurat. Se poate simplu observa ca cele doua polite de asigurare sunt complementare. Prin polita de asigurare RCA (Asigurarea Obligatorie de Raspundere Civila Auto) se ofera despagubiri tertilor prejudiciati pentru: vatamare corporala, deces, avarierea automobilelor acestora, alte pagube materiale, pierderi financiare rezultate din imposibilitatea de a utiliza automobilul respectiv, cat si acoperirea cheltuielilor cu judecata. Asigurarea CASCO acopera avariile accidentale ale masinii (atat cele rezultate in trafic prin coliziunea cu alte vehicule sau obiecte stradale), furtul total sau partial al autovehiculului.

One thought on “Cum Incheiem Polita de Asigurare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.