Asigurari RCA ieftine

asigurari rca

Distribuie cunoscutilor tai!

Asigurari RCA ieftine, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Numarul mare de autovehicule puse in circulatie pe drumurile publice, dar si cresterea constanta a acestuia, a dus inevitabil la aparitia pe piata a mai multor companii de asigurari. In lupta acestora pentru atragerea clientilor, companiile de asigurari ar trebui sa vina cu oferte de preturi mici, dar si cu servicii de calitate oferite clientilor.

Clientii companiilor de asigurari RCA se impart in doua categorii distincte:

  • clientii care cauta firmele ce ofera asigurari RCA ieftine deoarece orice economie financiara este un avantaj al celui ce plateste.
  • clientii fideli care nu schimba firma de asigurari din principiu. Acestia nu se ghideaza in functie de serviciile oferite sau de preturile practicate. Acest tip de client este cunoscut ca si „clientul clasic”.

Piata asigurarilor auto este una foarte dezvoltata si va fi prospera atata timp cat exista autovehicule pe drumurile publice, datorita faptului ca asigurarile RCA sunt obligatorii pentru orice autovenicul, conform legislatiei in vigoare.

asigurari rcaCe asigurari se pot incheia pentru autovehicule

Pentru autovehicule, exista pe piata de profil doua tipuri de asigurari:

1. asigurarea RCA reprezinta tipul de asigurare de raspundere civila auto care, conform legii 136/1995, este obligatorie pentru orice autovehicul pus in circulatie pe drumurile publice. In consecinta, acesta asigurare trebuie platita de catre orice detinator de autovehicul. Circulatia pe drumurile publice fara asigurare RCA valabila, constituie contraventie si este pedepsita cu amenda intre 1.000-2.000 lei, dar si cu retinerea certificatului de inmatriculare pana se face dovada platii. De asemenea, se pot retine si placutele de inmatriculare, dar acest luctru se practica in cazuri rare.

2. asigurarea facultativa pentru furt si avarii, este cunoscuta de catre totii soferii sub denumirea de CASCO. Acest tip de asigurare vine in completarea asigurarii RCA deoarece acopera daunele autovehiculului pentru care a fost incheiata, chiar daca soferul acestuia se face vinovat de producerea pagubei.

Unde se pot incheia asigurari RCA ieftine

Incheierea politei de asigurare RCA devine obligatorie atunci cand se intra in posesia unui autovehicul, inainte de a o inmatricula sau atunci cand aceasta expira.

Pentru a incheia polite de asigurari RCA ieftine este necesara o studiere a ofertelor diverselor companii asiguratoare sau a ofertelor de pret de la reprezentantii acestora. Deplasarea la diferite locatii pentru a afla care este cel mai bun pret poate deveni un calvar, dar si o pierdere de timp. Pe langa acestea se mai adauga si costurile de transport de la un reprezentant la altul. O alternativa practica si la indemana oricui este internetul.

Avantajele inchieierii politei de asigurare online

Cautarea ofertelor cu asigurari RCA ieftine in mediul online ofera mai multe avantaje cum ar fi:

  • confortul dat de faptul ca nu mai este necesara deplasarea la diversi reprezantanti ai firmelor de asigurare care incearca sa isi convinga clientii cu orice pret ca ei au cele mai bune oferte.
  • scutirea costurilor de deplasare la diverse locatii.
  • timp relativ scurt de gasire a celor mai bune tarife RCA.
  • lipsa stresului provocat de faptul ca se poate uita locatia cu cel mai bun pret si trebuie luat traseul de la capat. In mediul online, toate informatiile necesare se gasesc la indemana si astfel se poate face foarte usor o camparatie.
  • pretul mic este practic cel mai mare avantaj pentru asigurarile incheiate in mediul online. Acesta este mai mic si datorita faptului ca cei care ofera polite de asigurari RCA ieftine nu au costuri ridicate cu chirii sau cu intretinerea spatiilor, asa cum au ceilalti dealeri.
  • transport gratuit al politei de asigurare la domiciliul clientului sau acolo unde acesta doreste prin firme de curierat rapid.

Pe langa aceste avantaje, acest tip de site-uri pun la dispozitia vizitatorilor un calculator RCA cu ajutorul caruia se pot afla cele mai mici tarife RCA facandu-se o comparatie a preturilor practicate de mai multe companii asiguratoare. Acest calculator este un program bine gandit, care in urma introducerii anumitor date personale ale detinatorului autovehiculului si a datelor din talonul de inmatriculare, ofera o lista exhaustiva a tarifelor diverselor companii de asigurare in domeniul auto existente pe piata romaneasca in momentul actual, din care cei interesati sa poata alege.
In afara de acest calculator RCA, site-urile de specialitate ofera si alte unelte online extrem de folositoare detinatorilor de autovehicule cum ar fi:

  • reminder pentru expirarea asigurarii (un program unde soferul poate introduce datele asigurarii pentru a fi instiintat cu sapte zile inainte ca aceasta sa expire.
  • consultanta si suport tehnic online sau la telefon.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.