Unde iti petreci Pastele anul asta?

Suntem deja in luna aprilie si sarbatoarea Pastelui se apropie din ce in ce mai mult. In fiecare an multi romani profita de aceasta sarbatoare pentru a petrece departe de casa, pentru a iesi din rutina zilelor de lucru. Anul asta ai ocazia sa petreci Pastele intr-un colt de Romanie, aproape de natura si aproape de spiritul religios. In zona orasului Horezu se gaseste cea mai mare concentrare de biserici si manastiri din tara, deci locul perfect in care sa te regasesti spiritual si sa fii mai aproape de aceasta Sfanta Sarbatoare.

In fiecare biserica sau manastire de aici vei gasi un fragment de istorie romaneasca, legende din partile locului, linistea unui lacas de cult, toate incadrate de verdeata si natura si forme de relief in diverse forme (dealuri, munti, pesteri).

pensiune horezuManastirea Horezu, este bineinteles si una dintre cele mai apropiate de orasul cu acelasi nume. Numele lor provine de fapt de la o specie de pasare de noapte care populeaza padurile din imprejurimi si se numeste huhurezi. Se spune despre constructia manastirii Horezu ca muncitorii au ridicat-o pe timp de noapte, din cauza turcilor care la vremea aceea navaleau in tara si in mod clar nu ar fi permis construirea unui asezamant religios.

La manastirea Arnota se gaseste mormantul lui Matei Basarb, domnitor datorita caruia Tara Romaneasca a cunoscut o punct de pornire pentru inflorirea culturii romanesti. Ctitoria pastreaza la loc de cinste pana in zilele noastre portrelele domnitorului si al sotiei acestuia.

Una dintre cele mai impresionante manastiri, impunatoare nu atat prin dimensiune cat prin locul in care se afla: in pestera. Aproape de Horezu este una dintre putinele biserici care au fost ridicate in interiorul unei pesteri. Calugarii romani din al XV-lea au ales aceasta varianta pentru a avea garantia ca se pot ruga fara sa fie amenintati de ostile turcesti.

Sunt foarte multe lucruri de vazut in Horezu si in apropiere de Horezu. Nu ai nevoie decat de vointa de a vedea frumusetile acestei tari si ce se ascunde dincolo de prejudecati. Pentru cazare in Horezu tot ce ai de facut este sa cauti pe internet pensiune Horezu si sa alegi una din ofertele care te atrage mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.