Top 3 obiceiuri sănătoase, care te ajută să slăbeşti rapid

Obiceiurile cotidiene îţi definesc stilul de viaţă şi urmările acestuia asupra sănătăţii. Stabilirea unei rutine sănătoase te poate ajuta să controlezi cantitatea şi calitatea alimentelor pe care le consumi şi timpul pe care îl petreci făcând mişcare. Nici în acest caz nu există o reţetă magică, aplicabilă tuturor. Cel mai înţelept este să alegi din experienţa altora gesturile pe care le poţi integra în programul tău zilnic. Iată câteva obiceiuri care nu îţi pot face niciun rău.

Adoptă un program echilibrat de exerciţii fizice

Dacă sedentarismul este principala cauză a creşterii în greutate şi a multor probleme de sănătate, atunci, remediul trebuie căutat în exerciţiile fizice. Tipul, complexitatea şi durata acestora trebuie alese în funcţie de greutate, vârstă, metabolism şi disponibilitate. Dacă ai în apropierea locuinţei sau serviciului o sală de înot, te vei putea bucura de unele dintre cele mai complete exerciţii fizice. Dacă eşti adeptul mişcării în casă, din motive de precauţie sau pentru a câştiga timpul petrecut pe drum, vezi aici gama de biciclete fitness care te vor ajuta să parcurgi kilometri, fără a părăsi locuinţa. Plimbările şi alergările uşoare de dimineaţă şi seara sunt eficiente şi gratuite. Încearcă mai multe tipuri de mişcare, cu ajutorul unui antrenor sau într-un program propriu, inspirat din experienţa prietenilor sau varietatea de exemple disponibile online.

Dormi mai bine

Somnul este singurul mod de refacere naturală a organismului. Calitatea odihnei îţi influenţează nu doar starea în care te trezeşti, ci şi obiceiurile în privința dispoziţiei pentru mişcare, gustul sau apetitul alimentar. Dincolo de numărul de ore pe care îl dormi, foarte important este să-ţi obişnuieşti corpul cu o rutină constantă de somn. Pe măsură ce anii se adaugă, fiecare noapte pierdută este din ce în ce mai greu de recuperat. Încearcă să adormi şi să te trezeşti în fiecare zi în jurul aceleiași ore, pentru ca organismul tău să-și cunoască momentele de refacere. Lipsa dispozitivelor electronice din dormitor este esenţială pentru calitatea somnului, aşadar, înlocuieşte-le cu o discuţie cu partenerul sau cu o carte bună, citită în pat.

Controlează-ți alimentaţia

„Eşti ceea ce mănânci” nu este doar o lozincă. Înaintea problemelor genetice sau de sănătate, principala cauză a creşterii în greutate o reprezintă alimentaţia greşită. Dacă, până în urmă cu mai mulți ani, eram îndemnaţi de medici să renunţăm la consumul excesiv de sare, în prezent, zahărul este un duşman mai periculos. Şi îl întâlneşti în cele mai multe băuturi şi mâncăruri disponibile în comerţ. Citeşte atent ingredientele de pe etichetele alimentelor şi cumpără mâncăruri cât mai naturale și fructe şi legume de sezon, de la producători. Oricine a dus o luptă cu kilogramele în plus ştie că provocarea mare nu este să arzi grăsimea rapid, ci, să te menţii într-o limită decentă. Urmăreşte raportul dintre înălţimea şi greutatea ta pentru a vedea cât ai de lucrat în acest sens. În funcţie de gradul de supraponderabilitate/obezitate, îţi vei putea stabili un meniu şi un program alimentar echilibrat. Contează nu doar ce mănânci, dar şi ora meselor. Micul dejun trebuie să fie cea mai importantă masă a zilei, cea care îți oferă energie pentru întreaga zi. Atenţie la cină, care nu trebuie să fie nici grea, nici târzie. În ceea ce priveşte alimentele de consumat, acestea trebuie alese la sugestia unui specialist, în funcţie de metabolismul fiecăruia.

Încearcă aceste obiceiuri simple, timp de o săptămână. Dacă simţi că este programul care ţi se potriveşte, aplică-l până va deveni o rutină. Dacă sunt aspecte pe care trebuie să le ajustezi, nu ezita să o faci, până vei ajunge la greutatea ideală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.