Tot ce trebuie sa stii despre implantul dentar! Riscuri si beneficii

Implantul dentar reprezinta solutia completa, practica si eficienta pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa. Cu ajutorul unui astfel de tratament vei obtine atat un zambet fara cusur, cat si o dantura perfect functionala. Cu toate acestea, plasarea unui implant se face printr-o interventie chirurgicala. Iar ca in cazul oricarei operatii, exista atat riscuri, cat si beneficii. Afla in continuare tot ce trebuie sa stii despre un asemenea tratament!

Ce este implantul dentar?

Prin aceasta interventie chirurgicala, se monteaza in osul maxilar o radacina artificiala pentru un dinte nou. Este vorba despre o piesa din titan sau zirconiu, iar procedura include operatia propriu-zisa si mai multe componente: radacina, bontul protetic si coroana dentara. In cazul in care pacientul are osul nativ afectat, acesta poate beneficia de o procedura suplimentara de aditie osoasa pentru reusita tratamentului cu implant dentar.

In plus, datorita tehnologiei de ultima ora, acum te poti bucura de montarea coroanei finale dupa doar 3 luni de la interventie. Mai mult, in aceeasi zi cu inserarea implantului primesti o lucrare fixa provizorie! Astfel, in functie de nevoile tale, poti apela la tehnica Fast&Fixed sau la tratamentul One Day.

Implant_dentarCare sunt riscurile unui implant dentar?

In primul rand, trebuie sa stii ca exista o diferenta majora intre riscuri si complicatii. Complicatiile grave pot fi: esecul implantului, problemele sinusale si afectarea nervilor. Acestea apar in cazul unui implant dentar de slaba calitate sau daca apelezi la un cabinet stomatologic fara experienta.

Riscurile, insa, nu reprezinta ceva grav sau neobisnuit. Acestea sunt temporare si des intalnite in urma unei interventii chirurgicale:

– sangerari minore (sangerarea zonei asupra careia s-a intervenit, pana la 48 de ore de la interventie);

– disconfort sau durere usoara pana la moderata (medicul stomatolog iti va prescrie anumite remedii pentru ameliorarea durerii);

– aparitia unor vanatai pe fata sau in dreptul locului unde s-a intervenit;

– umflarea fetei si/sau a gingiei (umflaturile vor disparea in cateva zile de la interventie);

– aparitia unei infectii (acest efect secundar apare in special atunci cand pacientii nu urmeaza instructiunile post-operatorii sau tratamentul prescris).

Ce beneficii ai daca apelezi la un implant dentar de calitate?

Dincolo de riscurile minore care pot aparea ca efecte adverse, exista numeroase beneficii de care te vei bucura in mod garantat daca vei alege un tratament cu implant dentar efectuat la o clinica stomatologica de top!

La Clinicile Dr. Leahu ai parte de toate conditiile pentru reusita unei interventii de implantare, cu o rata de succes a osteointegrarii de 100%. Aceasta performanta se datoreaza materialelor biocompatibile folosite, tehnologiei de ultima generatie, precum si echipei noastre de medici specialisti in Implantologie.

Iata, asadar, ce beneficii vei avea in urma unui tratament cu implant dentar de cea mai buna calitate:

  • senzatia unui dinte natural si o masticatie corecta;
  • confort total;
  • evitarea riscului de atrofiere a osului;
  • pastrarea intacta a dintilor vecini, daca e cazul;
  • combaterea riscului de aparitie a cariilor;
  • prevenirea declansarii bolii parodontale;
  • inlaturarea durerilor articulatiei temporo-mandibulare;
  • imbunatatirea fizionomiei fetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.