De ce ar trebui sa cumperi servere second hand?

Serverele protejează datele, centralizează resursele și asigură productivitatea lucrătorilor la distanță, dar cumpărătorii trebuie să înțeleagă ce tipuri de servere sunt cele mai bune pentru centrul lor de date. Serverele găzduiesc aplicații, gestionează fișiere, gestionează e-mailurile, transmit media în flux și efectuează analize. Orice companie poate beneficia de puterea și versatilitatea pe care o oferă serverele, dar poate fi dificil dacă să alegi un server nous au unul second hand.

Servere Second Hand

Una dintre tendințele anilor de criză este o creștere notabilă a ponderii sistemelor auto-asamblate și a serverelor mărcilor interne pe piața serverelor. Unul dintre motive este reducerea bugetară. În astfel de condiții, consumatorii oricărui produs, inclusiv serverele, sunt obligați să caute o alternativă mai ieftină. Singura opțiune este cumpărarea unui server al unei mărci cunoscute, dar second hand, adică folosită. Lăsând deoparte prejudecățile, în mai multe cazuri această abordare este foarte atractivă și oferă o serie de avantaje. 

Mai ales când vine vorba de așa-numitele echipamente recondiționate – servere testate, reconfigurate și puse în ordine completă, gata de servire pentru o lungă perioadă de timp. Deoarece echipamentul second hand este supus testării și verificării individuale riguroase, din punct de vedere al fiabilității, acesta nu numai că se potrivește cu noul echipament, dar îl poate chiar depăși. Echipamentele recondiționate de calitate sunt întotdeauna însoțite de o garanție, iar clienții pot primi servicii și asistență. 

Servere Second Hand – Avantaje

Actualizarea parcului de servere la fiecare 3-5 ani este benefică pentru producători, dar nu și pentru afacerea ta. Potrivit experților internaționali, achiziționarea de echipamente IT second hand oferă economii de 50-70% comparativ cu achiziționarea de noi sisteme. Și fără a pierde calitățile produsului.

Achiziționând un server second hand, pentru bani relativ puțini primești:

    • Performanță și funcționalitate ridicate.
    • Servere de calitate testate în timp de mărci cunoscute.
    • Costul unui server second hand poate fi cu 80% mai mic decât unul nou, cu caracteristici similare.
    • Este posibil, la cerere, să finalizezi configurația dorită pentru a nu plăti în exces pentru o putere suplimentară.
    • Dacă ai propria companie, este foarte convenabil să stochezi date pe server. Datorită serverului second hand, poți crea o infrastructură digitală a unei companii pentru bani puțini, îți poți extinde afacerea, extinzându-i sarcinile.

În prezent, cele mai populare servere sunt considerate „opere de artă” și provin de la Dell și HP. Acestea sunt populare atât pe piața primară, cât și pe cea secundară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.