Avantajele si dezavantajele laptopurilor

Vanzarile de laptopuri au crescut foarte mult in ultimii ani, ajungand sa fie vandute cam in aceeasi masura ca si calculatoarele de birou. Lucrul acesta se datoreaza faptului ca marii producatori au incercat si au reusit sa faca laptopurile sa fie foarte performante. Este adevarat ca la o suma propusa pentru a fi cheltuita se poate configura un calculator de birou mult mai bun decat un laptop, totusi, laptopurile au avantajele si dezavantajele lor.

Principalele avantaje ar fi:

1. Portabilitatea, datorita dimensiunii, greutatii si a performantelor este probabil cel mai mare avantaj pe care il ofera laptopul, deoarece poate fi luat oriunde este nevoie de acesta, indiferent ca foloseste la relaxare, la stocarea datelor (poze, filme, etc), la conectarea la internet sau in desfasurarea activitatii anumitor persoane.

2. Conectivitatea la internet, este de asemenea un avantaj major al laptopurilor, datorita faptului ca acestea se pot conecta la internet prin telefonul mobil, prin stick-uri de internet oferite de firme de telefonie sau prin retelele wireless gratuite care se gasesc in parcuri, cafenele, restaurante, etc.

3. Accesoriile integrate, cum ar fi camera web, microfon, bluetooth, antena wireless sau cititor de carduri constituie iarasi un avantaj.

Acestea sunt principalele avantaje ale unui laptop, tocmai de aceea multe firme importa si comercializeaza laptopuri business sau laptopuri multimedia, incercand sa acopere cererea pietei.

Cu toate ca avantajele sunt suficiente pentru a cumpara un laptop, trebuie cunoscute si dezavantajele pe care acesta le are:

1. Performante mai scazute decat cele ale unui desktop, care poate fi cumparat cu aceeasi suma, cu toate ca exista laptopuri de top care ofera calitate.

2. Componente scumpe si greu de gasit in comparatie cu cele necesare unui calculator de birou.

3. Autonomie scazuta in cazul in care nu sunt conectate la reteaua electrica. Majoritatea laptopurilor au o autonomie de 2-3 ore, cu toate ca la cele de generatie noua acumulatorii tin pana la 7-8 ore.

4. Posibilitatea de a face upgrade este foarte redusa, deoarece in afara de memorie si hard-disk nu se poate schimba nimic, acestea fiind in general integrate in placa de baza.

5. Curatarea laptopului este mai dificila datorita multiplelor componente ce trebuiesc demontate, aceasta operatiune fiind recomandat sa se faca in service-uri de catre persoane calificate.

Cu avantaje si dezavantaje, laptopurile castiga teren pe zi ce trece datorita fiabilitatii acestora, dar si a popularitatii de care se bucura. Site-uri precum acesta ofera spre vanzare laptopuri business ieftine, de o calitate superioara, incercand si reusind sa ofere clientilor o gama larga de produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.