Cand apelezi la un service si cand iti repari singur calculatorul?

Cand apelezi la un service si cand iti repari singur calculatorul?

Calculatorul este prezent in casele multor romani si chiar daca in ultimii ani, laptopurile au inceput sa fie preferate in detrimentul calculatoarelor, exista inca milioane de romani care folosesc calculatorul.

Spre deosebire de un laptop, un calculator este mult mai usor de demontat iar asta inseamna ca anumite componente pot fi schimbate foarte usor, in comparatie cu aceeasi operatiune la un laptop.
Pentru a avea acces in interiorul calculatorului, tot ce trebuie facut este sa desfaceti capacul carcasei, scotand suruburile care tin prins capacul de carcasa.

Inlocuirea componentelor diverse se poate face foarte usor si acasa, situatii in care economisiti timp(drumul pana la service) si bani(pentru manopera), desigur, asta daca nu sunteti total atehnici si ati mai umblat in interiorul carcasei unui calculator. Pentru cazurile in care va simtiti depasiti de situatie sau considerati ca nu veti rezolva taskul, ba mai mult va este teama ca puteti defecta ceva, apelati cu incredere la un centru de reparatii care se ocupa si cu service calculatoare.

Asa cum spuneam, daca aveti cat de cat aptitudini tehnice, veti putea sa va inlocuiti singuri sursa de alimentare, modulele de memorii ram, placa video, procesorul, pasta termica de la procesor si celelalte cipuri, hard diskul, unitatea optica, cablurile si adaptoarele. De mentionat ca in cazul modulelor de ram sau placa video, inlocuirea este extrem de simpla, in sensul ca pur si simplu scoateti modulele vechi si introduceti modulele noi, la fel si la placa video. In teorie, inlocuirea acestor componente este foarte simpla insa fara o baza minima de cunostinte veti face mai mult rau decat bine, incercand sa inlocuiti componente fara a avea minime cunostinte.

Daca alegeti sa nu apelati la un service de calculatoare pentru aceasta, va trebui sa va comandati singuri piesele necesare pentru a fi montate in locul celor defecte si aici va recomandam atentie pentru a nu comanda piese incompatibile cu placa de baza sau cu alte componente. Si acesta este un avantaj atunci cand apelati la un service, intrucat beneficiati si de astfel de consultanta iar in situatiile in care piesele nu se potrivesc sau ceva nu merge cum trebuie, aveti pe cine sa trageti la raspundere si are cine sa va rezolve aceste probleme. Desigur, puteti sa va comandati singuri piesele iar inainte de a plasa comanda telefonic sau online, intrebati un agent de la respectivul magazin fizic sau online, daca piesele pe care urmeaza sa le comandati se vor potrivi cu ce aveti dvs acasa, insa si aici se presupune ca deja cunoasteti ce tip de placa de baza aveti, ati diagnosticat singuri defectul calcualtorului si stiti ce componente sunt defecte si necesita inlocuire. Daca nu sunteti siguri de nimic din toate acestea insa stiti sigur ca pc-ul nu mai merge, nu va complicati si apelati la un service.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.