Laptopul, mobilitate si portabilitate

Daca spunem mobilitate si portabilitate in domeniul IT ne gandim instant la laptopuri. Sau notebook-uri, fiecare cum doreste sa le spuna. Laptop-urile au crescut enorm in popularitate in ultimii ani, asta si datorita practicabilitatii ridicate, dar si a trend-ului, fiind o moda in ziua de azi sa ai laptop, cel putin la noi in tara. Laptopul este extrem de util si de practic pentru persoane ce depasesc varsta de 19 ani. De ce tocmai 19 ani? Pentru ca aia este varsta la care un elev obisnuit termina liceul si pleaca la facultate. Un notebook la facultate este aproape indispensabil pentru orice student, folosindu-i atat in activitatile zilnice, dar si la proiecte, fiind nevoit sa se deplaseze cu acesta pana la facultate pentru diverse prezentari sau intrebari adresate profesorilor. Este evident ca aceasta deplasare nu se poate face cu un desktop.

 

Unele  preturi la laptop  au scazut enorm datorita evolutiei tehnologiei. Daca acum 10 ani trebuia sa ai niste bani buni pusi deoparte ca sa iti permiti un laptop, sau chiar sa faci un imprumut la banca, astazi poti cumpara un laptop decent si cu o suma de aproximativ 1300 RON. Este adevarat ca sunt aproape inutile pentru gamining, dar pentru prezentari, proiecte, web browsing, scris sau filme (chiar la calitate BluRay) sunt excelente. Pentru a gasi cel mai mic pret pentru laptopul dorit, un sfat util ar fi sa consultati un comparator preturi. Nici nu aveti idee ce preturi mici puteti descoperi pe site-uri mai putin cunoscute.

 

Laptop-urile nu au fost dintotdeauna la fel de performante sau chiar usor de transportat. Primul concept a fost creat la inceputul anilor ’70 de cei de la Xerox si s-a numit Dynabook. 10 ani mai tarziu, in 1981, a aparut Osborne 1, primul model de laptop comercial pe care oamenii il puteau cara dupa ei, insa avea un dezavantaj (pentru vremurile noastre), si anume, nu functiona pe baza de baterii ci trebuia incarcat de la priza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.