Zirconiul în stomatologie, o adevărata revolutie

sfsdddg

Zambetul este o semnatura a fiecarui om, prin care putem sa transmitem extrem de multe. Atunci cand dintii dispar, dispare si zambetul si apar o multime de frustrari. Din pacate, problemele dentare sunt din ce in ce mai frecvente, data fiind alimentatia plina de zahar, care ne este oferita de societate. Din fericire, tehnicile dentare sunt din ce in ce mai dezvoltate, iar problemele cavitatii bucale pot fi rezolvate destul de rapid, spre deosebire de trecut.

Un mare pas inainte pentru stomatologie il reprezinta zirconiul. Folosit de doar 20 de ani, acest material a reusit sa revolutioneze industria zambetului si sa transforme stomatologia in ceva extrem de sigur. Daca ai dinti din zirconiu, poti sa spui ca ai dinti aproape naturali, in conditiile in care estetica este una excelenta iar rezistenta este si ea foarte mare.

Zirconiul este un material ceramic, extreas din blocuri de diverse forme si marimi, care odata ce este prelucrat capata proprietati incredibile:

  • Este foarte rezistent si dur, fiind chiar cel mai rezistent material din stomatologie. Da, este chiar mai rezistent decat metalul folosit pentru implanturi;
  • Are o culoare alba, translucida, care asigura un aspect de dinte natural;
  • Este biotolerabil, neexistan riscul ca acesta sa nu fie suportat de catre corp. Nu vei vedea pe nimeni care are alergii la zirconiu. Dat fiind faptul ca nu vorbim despre un metal, zirconiul nu corodeaza.
  • Este executat cu o finete superioara, executia fiecarui intisor facandu-se doar computerizat.

Din pacate, zirconiul este inca destul de costisitor, motiv pentru care multi oameni aleg sa il evite. Timpul este de partea noastra, de aceasta data, asadar, odata cu trecerea lui, zirconiul devine din ce in ce mai ieftin.

Vezi si:  Sanatate si relaxare cu o sauna de tip butoi la tine acasa

La ce poate fi folosit zirconiul?

Flexibilitatea pe care o ofera este uriasa. Poate fi folosit la orice tip de lucrare protetica, incepand cu implanturile si terminand cu coronitele. Dat fiind faptul ca executia se face computerizat, forma dintilor obtinuti din zirconiu va fi una perfecta, identica cu forma dintilor naturali.

Astfel, daca ai o problema cu dintii, insa vrei sa zambesti in continuare, ia in considerare zirconiul pentru coronite sau chiar pentru implanturi. Este o investitie destul de mare, insa marele avantaj este faptul ca este o investitie pe termen lung, care poate atrage o multime de avantaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.