Cum si unde se repara placile de baza defecte?

Placile de baza de laptop se pot defecta in timp iar daca defectiunile nu survin la placa de baza efectiv, pot surveni la cipul video care este conectat la placa de baza. Din cauza temperaturilor dezvoltate in interiorul laptopului si din lipsa unei curatari interne ca atare, cipul video ajunge sa se defecteze intrucat profilul de bile de fludor nu mai face contact suficient.

In aceasta situatie, ar fi necesar un reballing, procedura ce se face doar la service-uri autorizate si care implica demontarea cipului, refacerea profilului de bile de fludor si montarea cipului inapoi pe placa de baza. Exista multi reparatori care in aceasta situatie propun procedura numita reflow, insa aceasta procedura este una amatoriceasca si nu are rezultate reale intrucat cipul nu este demontat iar bilele de fludor nu sunt inlocuite ci doar incalzite in speranta ca se vor redistribui dupa topire iar cipul va funtiona din nou. Nimic mai gresit, intrucat chiar daca dupa reflow, pot aparea rezultate bune, acestea nu vor dura mai mult de cateva saptamani, mai ales ca si in cazul unui reballing, efectele dureaza maxim 1 an 2!

reparatii placa de baza

Alte defectiuni care pot aparea la placa de baza sunt legate de conectori, de mufele de toate tipurile, audio, usb de incarcare iar acestea se pot rezolva rapid si ieftin in orice service autorizat.
Problemele cu adevarat grave survin atunci cand se varsa lichide in laptop iar acestea ajung la placa de baza unde pot coroda foarte rapid circuitele. Curatand imediat lichidul din interior, puteti salva laptopul implicit si placa de baza insa despre cum procedam in cazul in care varsam lichide in laptop am discutat in acest articol.

Vezi si:  De ce nu ar trebui sa dezactivezi actualizarile automate in Chrome ?

Alte situatii care pot duce la defectarea placii de baza sunt cele in care bateria CMOS este epuizata sau condensatorii electrolitici sunt uscati intrucat nu este neaparat cazul ca acestia sa fie umflati pentru ca placa de baza sa se nu mai functioneze. Exista situatii grave in care placa de baza se arde efectiv din diferite cauze, cele mai comune fiind fluctuatiile de curent sau socurile din diverse motive, cazuri in care este necesara achizitia unei alte placi de baza intrucat sansele ca placa de baza arsa sa se repare sunt mici.
Pentru oricare dintre situatiile de mai sus, sau alte situatii nementionate in care placa de baza nu mai functioneaza, trebuie sa va adresati unui service pentru serviciul de reparatii placi de baza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.