Ce efect au lichidele asupra componentelor din laptop?

Astfel de accidente se pot intampla oricarui utilizator de laptopuri iar daca nu varsam noi cana cu ceai, cafea, apa pe laptop se poate intampla sa o verse pisica sau un vizitator neatent.

Este bine de stiut care este efectul lichidelor asupra componentelor si ce ar trebui facut in aceasta situatie pentru a minimaliza efectele si daunele. Lichidele au un efect devastator asupra componentelor electronice iar odata ajunse la placa de baza, lichidele vor incepe sa corodeze circuitele. Acelasi efect devastator il poate avea asupra cardurilor sd, modulelor de memorii ram, procesorului sau cipului video.

Pentru ca efectele sa nu fie atat de distrugatoare sunt cateva actiuni care facute la timp iti pot salva laptopul, sau cel putin te pot feri de plata unei sume foarte mari pentru reparatia laptopului.

  1. Scoate laptopul din priza
  2. Inlatura bateria, incarcatorul si toate perifericele precum mouse, carduri, stickuri etc
  3. Intoarce laptopul invers asezandu-l pe un prosop de bumbac. Astfel vei incerca sa stopezi prelingerea lichidului catre placa de baza.
  4. Inlatura cat de mult se poate din lichiul varsat si ai mare grija ca lichidul sa nu ajunga pe display iar daca a ajuns deja sterge-l rapid mai ales pe langa marginile ramei, locul pe unde lichidul se infiltreaza la display!
  5. Nu incerca sa mai aprinzi laptopul pentru a testa daca mai merge sau nu! In cazul in care s-ar aprinde, risti sa il defectezi si mai mult!
  6. Nu foilosi surse de foc sau de caldura intensa precum un uscator de par, cuptor sau alte idei de genul.
  7. Mergi urgent la service laptop pentru desfacerea laptopului si curatarea completa a acestuia.

Cu putin noroc, vei inlocui doar tastatura de laptop si vei plati pentru curatarea completa a acestuia de lichide insa daca lichidul varsat era in cantitate mare este posibil ca pagubele sa fie si mai mari. Daca vei avea norocul ca placa de baza, procesorul, cipul video si display-ul sa scape intacte, atunci te poti declara multumit cu un cost al reparatiei de maxim 200-250 lei  incluand o tastatura noua si montarea acesteia la un service de laptopuri profesional.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.