De ce nu ar trebui sa dezactivezi actualizarile automate in Chrome ?

Google Chrome se actualizeaza automat. Nu exista nicio modalitate facila de a dezactiva actualizarile automate, dar o puteti face in mai multe moduri – oprind Serviciul de actualizare Google care gestioneaza actualizarile automate.

Iata de ce nu ar trebui sa o faci.

Actualizarile Chrome nu au fost buggy

Google are un istoric bun cu actualizari de securitate pentru Chrome. Google Chrome a fost lansat initial in 2008. Acum, cu mai bine de un deceniu mai tarziu, este greu sa punctam chiar si un exemplu de eroare de actualizare care sa fi cauzat probleme. (intre timp, sistemul de operare Windows 10 a avut mai multe bug-uri de actualizare notabile in ultimii ani.)

Actualizarile Chrome vin si merg automat. In mod normal, Google actualizeaza Chrome cu versiuni noi la fiecare sase saptamani, iar actualizari mai mici, care rezolva problemele de securitate si alte probleme, ajung sa se faca mai des. Chrome se actualizeaza constant si va pastreaza in siguranta. Majoritatea oamenilor nu vor observa aproape niciodata aceste actualizari.

Spre deosebire de Windows Update pe Windows 10, Chrome nu va sta la dispozitie fortandu-va sa reporniti. Chrome se actualizeaza automat in fundal. Daca lasati Chrome deschis un timp, este posibil ca Chrome sa va solicite sa reporniti browserul atunci cand aveti posibilitatea, dar nu se va reporni automat si nu va va intrerupe.

Google Chrome a avut odata o eroare de corupere a datelor pe unele Mac-uri unde utilizatorii au blocat Protectia Integritatii Sistemului, care este o caracteristica importanta de securitate. Acesta este cel mai rau lucru care s-a intamplat vreodata si nu s-a intamplat nimic similar cu Windows.

Gaurile de securitate ale browserului reprezinta o problema reala.

Deci, este Chrome perfect? Desigur ca nu! Ca toate browserele web, Chrome este plin de erori de care trebuie sa va faceti griji. Dar acestea nu sunt probleme legate de actualizare. Sunt gauri de securitate.

Browser-urile moderne sunt complexe, iar gaurile de securitate se regasesc in mod regulat in ele. Atat Google cat si alti dezvoltatori de browser lanseaza in mod regulat actualizari care rezolva gauri gasite de cercetatori sau pentru a bloca noi exploatari de „zile zero”.

Fara aceste corectii de securitate obisnuite, veti ajunge sa utilizati un browser Google Chrome care ar fi vulnerabil la atac. Un site web rauvoitor pe care il deschideti in Chrome ar putea compromite browserul dvs. si instala un malware pe computerul dvs. foarte simplu, doar prin deschiderea site-ului.

Patch-urile de securitate va protejeaza de acest lucru, iar Chrome le instaleaza regulat. Dezactivarea actualizarilor automate impiedica Chrome sa instaleze aceste patch-uri de securitate, periclitandu-va.

Nu exista nicio modalitate de a va solicita cand sunt disponibile actualizari Chrome si apoi le instalati manual. Aveti doua variante: actualizari automate sau nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.