Rolul unui avocat in cadrul unui divort

Divortul reprezinta desfacerea unei casnicii pe cale juridica. Indiferent ca persoanele aflate in cauza opteaza pentru un divort pe cale judecatoreasca sau pentru un divort de comun acord, este recomandat ca ambii parteneri sa apeleze la sfatul unui avocat.

Rolul unui avocat, in cadrul unui divort, este acela de a-si sfatui clientul si de a-l ajuta sa vada situatia in care se afla din toate punctele de vedere. In primul rand, ambii parteneri trebuie sa fie convinsi ca decizia de a divorta este ceea ce isi doresc amandoi. Hotararea de a divorta nu se ia la nervi sau dintr-o dorinta de rezbunare. Aceste aspecte ti le poate prezenta un avocat, alaturi de consecintele si urmarile unui divort.

In cazul in care ambii parteneri au decis ca divortul este cea mai buna solutie pentru ei, avocatii trebuie sa-i sfatuiasca pe clientii lor sa ajunga la un acord. O intelegere asupra situatiei lor, asupra bunurilor materiale, asupra unui partaj si asupra incredintarii copiilor, sunt aspecte esentiale pentru un divort de comun acord. Acest acord intre parteneri evita posibilele traumele produse de un divort asupra ambilor parteneri cat si asupra copiilor lor.

Desi nu este obligatoriu sa fii asistat de un avocat in cadrul unui divort, mai ales atunci cand divortul se realizeaza de comun acord, sfatul unui avocat este necesar pentru suportul psihic al partilor in cauza.

In cazul in care, divortul nu este de comun acord si partile nu se inteleg asupra bunurilor comune si asupra incredintarii, cresterii si ingrijirii copiilor, existenta avocatilor este esentiala. In cadrul procesului vor exista discutii mai putin placute si rolul avocatului este esential.

Vezi si:  Aceste 3 stocuri financiare pot achita returnari pe termen lung

Un divort prin acordul ambelor parti se realizeaza pe cale administrativa, mai exact, cererea se poate depune fie la primaria unde a avut loc efectuarea casatoriei, fie la un notar public. Daca ambii parteneri sunt siguri de dorinta lor (li se ofera un termen de 30 de zile de gandire) li se elibereaza certificatul de divort. Ambii parteneri trebuie sa fie prezenti la notar in momentul desfacerii casniciei.

Divorturile in cadrul instantei sunt divorturile in care partenerii nu se inteleg asupra bunurilor. In aceste cazuri, avocatii sunt esentiali in procesul de divort si, de aceea, alegerea unui avocat bun este punctul de plecare cel mai important atunci cand partenerii initiaza procedura de divort.

Daca te afli intr-o astfel de situatie, cel mai important lucru este acela de a discuta si de a cere sfatul unui avocat. Poti consulta o lista de avocati din orasul tau. O lista completa de avocati gasesti pe www.lista-avocati.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.