Cele mai comune greseli in planificarea muzicii pentru nunta si cum sa le eviti

Daca sunteti ca majoritatea cuplurilor, probabil stiti deja ce va place si ce nu in materie de muzica. Iar atunci cand ajungeti la planificarea muzicii pentru nunta, probabil nu o sa va dati seama din prima, insa selectia muzicii este doar una dintre multele decizii pe care va trebui sa le luati. Mai ales daca sunteti la prima nunta va trebui sa va bazati foarte mult pe sfaturile altor persoane cu mai multa experienta , cum suntem si noi. Am intocmit asadar o lista cu cele mai comune greseli facute de miri in ceea ce priveste muzica si va vom spune cum puteti sa le evitati. Cititi asadar acest articol si cel care urmeaza pentru a fi mai informat in legatura si situatiile neasteptate in care v-ati putea gasi chiar in ziua nuntii.

Prima si cea mai importanta greseala care se face este sa avem prea multa incredere in locatia aleasa si sa ii supraestimam. Orice locatie are avantaje si dezavantaje de care trebuie sa fiti constienti. Va vom ajuta sa utilizati la maxim locatia aleasa prin indicarea acelor lucruri practice si usoare pe care adesea le trecem cu vederea. Acestea pot deveni factori critici in asigurarea unui program muzical extraordinar.

Element critic: acustica

Nimic nu este mai rau decat sa alegeti cea mai tare muzica nunta Constanta si aceasta sa nu se auda. Sau dimpotriva sa aveti trupa de 10 persoane intr-o sala de maxim 50 de oameni. Tineti minte ca acustica este diferita de la locatie la locatie. Nu se aude la fel intr-o gradina ca intr-un restaurant, pe o terasa, intr-un cort sau intr-o  cladire veche cu tavanul inalt. Pentru a evita aceasta problema, in primul rand testele de sonorizare sunt absolut necesare. Asigurati-va ca testati instrumentele (daca se canta live) sistemul audio, boxele, microfoanele si ca acestea se aud perfect in fiecare colt al salii. Testati acustica cu diferite ritmuri si melodii si cel mai bine, rugati chiar responsabilul cu muzica sa faca acest lucru, in cazul in care nu aveti cea mai buna ureche muzicala.

Formatia Kiazim
Formatia Kiazim

Element critic: legislatia si regulile

Cand aveti de-a face cu o locatie publica, parc, plaja, terasa, restaurant, si chiar in cazul nuntilor organizate acasa, aveti grija la restrictiile impuse de primarie. In unele localuri muzica trebuie oprita la 12 seara. Interesati-va daca exista astfel de reguli pentru a fi cat mai pregatiti. De asemenea, bateti la usa vecinilor cu cateva zile in avans si anuntati-i de evenimentul care va urma: farmecul oricarei nunti piere cand bate politia la usa.

Element critic: echipamentele si curentul electric

Am fost la o nunta intr-un hotel vechi si elegant unde DJ-ul si-a bagat amplificatorul in priza si a ars pe loc sigurantele in tot parterul. Acest lucru poate fi evitat usor cu o simpla vizita la locatie anterioara evenimentului. Daca alegeti formatii nunta care nu au mai cantat in acel local, asigurati-va ca vor face macar o vizita la fata locului sa verifice detaliile de acest gen. Nu uita sa treceti in contract toate aceste lucruri sa nu trebuiasca pe urma sa achitati intreaga instalatie electrica a locatiei, odata ce nunta e gata.

Element critic: accesul in sala

Muzicienii cer tarife mari daca trebuie sa isi care echipamentele pe scari in sus, sau sa se deplaseze la locatii indepartate si greu accesibile. Asadar, daca vreti o nunta cocheta la tara sau intr-o cabana la munte, pastrati si aranjamentele muzicale la minimum necesar de echipament. In unele zone chiar si electricitatea este o resursa rara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.