Dua Lipa- lucruri pe care poate nu le stiai despre celebra cantareata

Dua Lipa a revenit in atentia reflectoarelor, cu nou hit, pe numele sau, Houdini, la trei ani de la ultimul album, Futur Nostalgia. Cu aceasta ocazie, iti dezvaluim cateva lucruri pe care poate nu le stiai despre ea.

A plecat de acasa, de la parinti la varsta de 15 ani. Originara din Kosovo, Dua Lipa a plecat la Londra la 15 ani, unde a locuit cu cativa prieteni pentru a urma o cariera in muzica. „Gatitul si curatenia erau dificile. Adica, a fost greu sa realizez ca nimeni nu va face curat dupa mine”, a declarat cantareata pentru revista britanica New Musical Express. Ea a continuat: „Lucrurile de genul acesta m-au impins cu adevarat sa ma maturizez inainte de vreme. Cand mama mea a venit sa ma viziteze, mi-a deschis dulapul si m-a intrebat: Pentru ce sunt toate aceste haine? Mi-am spus: Acestea sunt toate hainele murdare pe care nu le-am spalat niciodata!

Inainte de a trai din muzica, Dua Lipa a fost nevoita sa faca o succesiune de slujbe ciudate pentru a profita la maximum de viata londoneza. In special, ea a lucrat la intrarea unui club de noapte, autorizand clientii sa intre in functie de ceea ce purtau.

Este ambasadoarea onorifica pentru Kosovo

Presedintele Kosovo i-a inmanat cantaretei titlul de ambasador onorific al tarii in care si-a petrecut o parte din copilarie alaturi de parintii ei.

Impreuna cu familia sa, ea organizeaza, de asemenea, Festivalul Sunny Hill din Prishtina, ca parte a fundatiei lor caritabile, Sunny Hill Foundation, care are ca scop sa ajute societatea kosovara in diverse moduri, inclusiv in domeniul artelor si al culturii.

A fost acuzata de plagiat

In 2022, ARTikal Sound System, un grup reggae american, a acuzat-o pe Dua Lipa ca a plagiat una dintre piesele lor ca baza pentru hitul „Levitating”. Grupul a dat-o pe cantareata in judecata, cerand o parte din profiturile obtinute din piesa respectiva si compensatii financiare. Doua zile mai tarziu, un al doilea proces a fost intentat de compozitorii Russell Brown si Sandy Linzer, cerand, de asemenea, daune de la vedeta britanica. Aceasta cerere a fost respinsa in luna iunie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.