De ce sa ascultam colindele romanesti?

Poate ca cea mai frumoasa perioada din an este cea a sarbatorilor de iarna cu cadourile, impodobitul bradutului si spiritul sarbatorilor nealterat de vicisitudinile vietii de zi cu zi. Acest amalgam traditional incepe sa transforme pe fiecare dintre noi, facandu-ne sa uitam pentru o clipa greutatile vietii cotidiene si supararile care ne-au macinat pe parcursul anului care tocmai vrea sa se termine. Cu siguranta, aceasta parte din an scoate ce este mai bun in noi.

Dar poti simti ca vin sarbatorile fara colindele strabune? Raspunsul este simplu: Nu. Ce poate fi mai frumos decat sa vezi cum la usa casei tale apar micutii colindatori, cu urari de bine si prosperitate, interpretand colinde de craciun romanesti si cantece de stea. Oare poate sa treaca vreo sarbatoare de Craciun fara colidele lui Hrusca?  Cum ne-am simti fara Lerul lui Hrusca, fara blagoslovenia lui Fuego sau fara Noaptea de vis a Andrei? Cred cu tarie ca fara toate aceste ingrediente sarbatorile nu ar mai avea farmec. Cu siguranta s-ar pierde farmecul sarbatorilor.

Ceea ce este foarte ciudat este ca nu pot asculta toate aceste colinde si cantece de stea decat in luna lui decembrie si poate la fel de repede isi pierd farmecul imediat dupa sarbatorirea Anului Nou. In orice caz cred ca se face in ziua de astazi o nedreptate acestor cantece sfinte atunci cand sunt inlocuite in perioada Craciunului si a Anului Nou cu muzica de petrecere. Ramane sa ne bucuram doar noi, cei care mai simtim cu adevarat spiritul sarbatorilor de iarna, sa ascultam cu familiile noastre traditionalele colindele in Ajun si Sfanta Seara de Craciun. Va doresc tuturor ca in casele dvs. sa patrunda bucuria Craciunului si sa primiti colinda cu dragoste alaturi de cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.