Incheierea Politei de Asigurare RCA

Daca ti-ai luat masina asta nu este echivalent cu a fi regele soselelor, fara a avea responsabilitati. Responsabilitatile unui proprietar de automobil sunt: sa spele masina, sa o duca la revizie tehnica periodic, sa-i umple rezervorul si mai ales, daca masina este inmatriculata in Romania, ii revine in sarcina si incheierea politei de asigurare RCA.

RCA-ul sau Asigurarea Obligatorie de Raspundere Civila Auto este o polita de asigurare, dupa cum chiar numele sau spune, obligatorie. Acest lucru inseamna ca in cazul in care nu incheiati  o polita de asigurare RCA si ulterior sunteti implicati intr-un accident de circulatie sau sunteti oprit de catre organele Politiei Rutiere, veti fi sanctionati contraventional cu o amenda care variaza intre 1000 si 2000 de lei. Pe langa amenda, va vor fi retinute placutele de inmatriculare ale masinii si documentele de inmatriculare ale acesteia. Pentru a evita o astfel de situatie neplacuta este suficient sa incheiati polita de asigurare la una dintre companiile de asigurari care ofera polite de asigurare ieftine. Pentru cei care doresc sa compare preturile diferitelor companii de asigurari, site-urile unor brokeride asigurari care activeaza si online, precum Ottobroker.ro pot fi de un real folos. Veti gasi aici aplicatii prin care veti putea afla ofertele diferitelor companii de asigurari.

De asemenea, este util sa nu aveti antecedente la volan deoarece la stabilirea nivelului primei de asigurare se va aplica sistemul bonus-malus. Pentru cei care, in trecut, nu au avut antecedente la volan prima de asigurare va fi mult redusa, chiar si cu 50%. Exista si cazul invers, in care un sofer care a provocat cel putin un accident de circulatie in trecut va fi nevoit sa plateasca o prima de asigurare mai mare, cu pana la 200%. Daca va numarati printre cei care doresc sa beneficieze de polite de asigurare la un pret foarte bun este esential sa incercati sa aveti un comportament cat mai adecvat atunci cand sunteti in trafic.

Daca ati fost implicat intr-un accident de circulatie, trebuie sa stiti ca despagubirea se va plati si in cazul in care soferul auto care a produs accidentul a condus fara aprobarea proprietarului, cat si in cazul in care acesta a provocat cu intentie accidentul respectiv sau in momentul in care se afla la volan nu avea permis de conducere sau acesta era suspendat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.