Despre Politele de Asigurare RCA

Asigurarea Obligatorie de Raspundere Civila Auto sau polita de asigurare RCA este un tip de asigurare prin intermediul careia tertele persoane care au fost prejudiciate in urma unui accident de circulatie care a fost provocat chiar de catre soferul automobilului avariat pot sa beneficieze de despagubiri pentru avariile suferite indiferent care este situatia celui care a provocat respectivul accident de circulatie.

Polita de asigurare RCA este o polita de asigurare obligatorie pentru toti cei care dispun de un automobil inmatriculat in Romania. Daca nu incheiati polita de asigurare RCA puteti fi sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei. De asemenea, va va fi retinut certificatul de inmatriculare al masinii, cat si placutele de inmatriculare ale acesteia pana in momentul in care veti putea dovedi ca ati incheiat respectiva polita de asigurare la una dintre companiile de asigurari. Incheierea unei polite de asigurare este la indemana oricui. O puteti face la sediile companiilor de asigurari care dispun de autorizatie in acest sens, cat si prin intermediul brokerilor de asigurari care incheie astfel de polite in numele companiilor polite RCA sau prin agenti mandatati ai companiilor de asigurari. De asemenea, o alta modalitate, dealtfel mult mai comoda decat cele enumerate anterior este prin intermediul unor brokeri online. Prin intermediul acestora veti economisi timp si energie si veti putea incheia in general o asigurare auto mai ieftina.

Daca va decideti sa calatoriti in strainatate aveti grija ca respectiva polita sa fie valabila si in statul in care doriti sa il vizitati. De exemplu, este foarte important ca pe respectiva polita de asigurare sa fie inscris respectivul stat, altfel nu este valabila respectiva polita. In principiu, polita de asigurare RCA este valabila in statele Uniunii Europene, cat si in celelalte state care apartin Spatiului Economic Europen. Astfel ca, in cazul in care va decideti sa calatoriti intr-un stat inafara acestora este ideal sa va luati Cartea Verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.