Despre asigurarea RCA

RCA este prescurtarea de la Asigurarea de Raspundere Civila Auto si este acea polita obligatorie pe care soferii vor fi obligati sa o incheie pentru autoturisme intrucat aceasta va acoperi prejudiciile aduse unei terte persoane in momentul in care un accident a avut loc. In baza acestei polite, soferul pagubit va primi despagubiri atat pentru daunele de natura materiala cat si pentru cele de tipul vatamarilor corporale sau decesul pasagerilor celor doua autoturisme.

Exista insa si cazuri in care asigurarea nu va acorda despagubiri, acestea fiind urmatoarele: accidentul a fost produs cu intentie sau chiar si atunci cand persoana vinovata de producerea accidentului a condus autoturismul fara consimtamantul asiguratului.

Asigurarea de tip RCA se incheie pentru toate autoturismele inmatriculate in Romania sau pentru cele aflate in curs de inmatriculare, perioada de asigurare putand fi aleasa de catre asigurator: fie pentru o perioada de 6 luni, fie pentru 12 luni si in modul acesta soferul nu va mai avea niciun motiv asupra caruia sa se teama in perioada asigurata. Exista insa si o exceptie de la aceasta regula, asigurarea de tip RCA putand fi incheiata si pentru perioade mai mici de timp, de exemplu pentru autoturismele cu numere de circulatie provizorii.

In ceea ce priveste nivelul sumelor de despagubire pe care acest tip de asigurare este in masura sa le acopere, acestea sunt de pana la 1.000.000 de EURO in cazul daunelor materiale si de pana la 3.000.000 de EURO atunci cand este vorba despre vatamarea corporala a pasagerilor autoturismului accidentat.

Informatii foarte utile despre polita de asigurare de tip RCA, soferii vor avea la dispozitie si in cadrul website-ului www.RcaIeftina.ro si vor putea acolo sa aleaga unele dintre asigurarile cele mai avantajoase deoarece le vor putea calcula pretul si apoi vor putea compara ofertele de asigurare intre ele, astfel incat sa o poata alege in final pe cea mai avantajoasa dintre acestea.

Incheierea unora dintre cele mai bune asigurari de tip RCA va fi astfel asigurata si nu va mai fi apoi nevoie pentru un sofer sa isi mai faca si alte probleme din cauza acestui motiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.