Stii care sunt cele mai frumoase si mai inedite destinatii din lume de descoperit neaparat?

Simti nevoia sa iti reincarci bateriile in cele mai exotice si mai frumoase destinatii din lume? Ce zici de un citytrip intr-o destinatie cu un nume la fel de exotic?

Rijeka, Croatia. Daca te gandesti la Croatia, primele lucruri care iti vin in minte cu siguranta sunt Zagreb, Zadar sau Dubrovnik. Dar stiai ca poti alege si frumosul oras de pe coasta Rijeka? Un oras cu un port mare, foarte frumos si cel mai popular carnaval. Trebuie sa descoperi aici neaparat Trsat, o parte a orasului care este aflata pe o colina.

Pula, Croatia. Da, pe langa Zadar, mai ai si alte destinatii de descoperit. Cel mai « romanesc » oras de aici cu forumul sau, cu Poarta lui Hercule sau cu fortareata venetiana, te asteapta si cu cele mai frumoase plaje.

Chania, Creta. Grecia nu inseamna doar Atena, Corfu, Rhodos sau Thesaloniki. Chania este un oras din Creta Occidentala si al doilea oras de aici ca marime. Are un far foarte popular, Kolpos Khanion, un vechi port venetian, o sinagoga, un parc national si mai multe muzee simpatice de descoperit. Poti descoperi si insula nelocuita din apropiere, Agioi Apostoloi.

Lamezia Terme, Italia. Italia inseamna Venetia, Milano, Bologna, dar si Lamezia Terme. Adica un mic oras din partea de sud a Italiei, in Calabria, o regiune nu prea vizitata de turisti. Deci am putea spune ca este « terra incognita ». Aici poti descoperi un castel situat pe o colina, o veche manastire, un muzeu arheologic… dar si parcul national Pollino, cel mai mare din Italia.

Paphos, Cipru. Aflat pe coasta occidentala, Paphos este al treilea oras ca marime. Aici te poti relaxa pe plaje, poti vizita parcul arheologic de aici, Casa Dionysos, Stanca Afroditei… chiar ai ce descoperi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.