Tratamente balneo-climaterice la Baile Felix

In Transilvania, judetul Bihor, se afla una dintre cele mai populare statiuni de bai termale din Romania, si anume cea de la Baile Felix. Multe persoane vin aici fie pentru a se relaxa, fie pentru a incerca un remediu naturist pentru bolile pe care le au.

Cu o temperatura de aproximativ 30 de grade Celsius, majoritatea apelor din aceasta zona reprezinta un prilej de relaxare pentru multe persoane ce vin in vacanta in Baile Felix. Pe langa imprejurimile care ofera o priveliste pitoreasca, cei care vin aici vor sa profite de vremea care, in general, este frumoasa, pentru a isi asigura o sedere cat mai placuta.

Ape oligominerale

In Baile Felix se pot gasi, pe langa multe altele, ape oligominerale. Acestea mai sunt numite, de asemeni, si ape acratoterme, deoarece apa se incalzeste proportional cu treapta geotermica. Ele sunt recomandate pentru cei care au dureri musculare sau prezinta umflaturi intr-o zona oarecare a corpului, cum ar fi de atrofii sau contracturi musculare, osteoporoza, probleme cu privire la mobilitatea articulara si, in special, inflamatiile de la nivelul picioarele cauzate de o retinere anormala de apa de catre corp.

Principalul atribut al acestor ape este acela ca spala tesutul uman, provocand, astfel, o calmare la nivelul muschilor din corp. Deci, daca suferiti, de exemplu, de diureza sau infectii urinare, de probleme cauzate de glomerulonefrite, obezitate sau de sindromul hiperuricemic, este recomandat sa efectuati un tratament intr-una dintre apele oligominerale.

Ape sulfatate si calcice

Aceste ape sunt recomandate, mai ales, pentru cei care sufera de o afectiune gastro-intestinala, de piele, cu privire la nutritie (in special, obezitate), dar si, de asemeni, ginecologica. Totodata, aceste tratamente balneo-climaterice la Baile Felix sunt recomandate pentru cei care au o problema la nivelul rinichilor sau al ficatului, sufera de hipertensiune sau hernie de disc. Asadar, apele sulfatate si calcice sunt, precum cele oligominerale, folosite pentru a ameliora sau, de ce nu, indeparta durerile cauzate de conditiile exemplificate mai sus.

Multe dintre persoanele care vin in aceasta statiune cu tratamente balneo-climaterice revin, de fiecare data, in anul urmator sau cu prima ocazie pe care o au, deoarece apele din Baile Felix reusesc sa imbunatateasca starea de sanatate a multor persoane care sufera de o boala, mai ales una cronica.

Cu toate acestea, chiar daca nu suferiti de vreo conditie anume, acest loc este perfect pentru o vacanta cu familia, pentru ca, pe langa atractia principala, si anume apele balneo-climaterice, dispuneti de alte posibilitati de a va petrece timpul si, implicit, a va simti bine. Statiunea este inconjurata de o padure superba, aceasta oferind un contrast deosebit intre natura si urbanism.

Asadar, este recomandat sa va faceti vacanta in Baile Felix, putand, astfel, profita de acest colt rupt din povesti. Iar daca doriti ca aceasta vacanta sa fie perfecta, puteti sa va cazati intr-una dintre camerele disponibile la Hotelul International Baile Felix, care ofera servicii diverse, fiind un complex balnear recunoscut pe plan international.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.