Sfaturi si informatii utile la achizitia unor produse cosmetice bio

De ceva vreme, intreaga lume prezinta o evolutie foarte interesanta. Oamenii sunt mai interesati de sanatate, de produse bio, de armonia din natura si de lucrurile cu adevarat importante ale vietii. Tocmai de aceea, magazinele cu produse cosmetice bio au ajuns sa fie prezente in orice mall si sa fie foarte cautate in mediul online.

Cei care decid sa treaca brusc de la produse traditionale, la produse organice, se lovesc de o serie de necunoscute. Conform celor de la rfresh.ro, nu tot ce are pe eticheta natural sau bio este 100% sanatos. Inainte de achizitie, orice cumparator trebuie sa analizeze standardul dupa care produsul a fost declarat bio si sa citeasca cu mare atentie eticheta.

De asemenea, este bine sa se informeze. Printre informatiile cele mai importante, se remarca si urmatoarele.

Ce trebuie sa stie orice utilizator de produse bio?

In primul rand, trebuie sa stie ca ” bio ” sau ” natural ” nu inseamna ca produsul este compus 100% din ingrediente naturale. In functie de institutul care acorda calificativul, procentul de ingrediente cu adevarat naturale din produs poate sa difere, intre 15 si 95%. Printre institutele importante din Europa se numara ECOCERT, NaTrue, Demeter, BDIH sau Soil Asociation.

De regula, produsele organice (cele care contin cu adevarat ingrediente organice intr-o proportie de peste 90%, prezinta o serie de particularitati):

  • Sunt mai costisitoare decat celelalte. Nu este o regula, insa de cele mai multe ori aceasta afirmatie este valabila. Este normal, dat fiind faptul ca ingredientele organice sunt mai greu de procurat si mai scumpe.
  • Sunt mai putin rezistente in timp. Daca un produs cosmetic standard rezista chiar si cativa ani, un produs bio rezista pana la 6 luni.
  • Pot sa nu fie chiar atat de eficiente precum s-ar dori. Deodorantele bio, spre exemplu, pot avea anumite probleme de eficienta in comparatie cu cele realizate din elemente chimice. Partea buna insa, este ca sunt 100% sanatoase, in timp ce deodorantele cu chimicale duc la aparitia unui numar destul de mare de probleme.

De asemenea, orice utilizator trebuie sa stie ca majoritatea miturilor care circula pe piata nu sunt adevarate. Spre exemplu, produsele bio chiar au un miros placut si de cele mai multe ori ambalaje foarte estetice, contrar numeroaselor opinii in antiteza. De asemenea, aceste produse contin si conservanti, insa doar conservanti aprobati de institutele enumerate mai sus.

In momentul in care se incepe utilizarea unui produs bio, orice utilizator trebuie sa verifice daca contine substante care provoaca alergii si sa se asigure ca este prietenos cu pielea sa. De asemenea, este bine sa se citeasca cu foarte mare atentie eticheta.

Folosirea produselor bio nu inseamna automat un corp mai sanatos si mai frumos. Pentru obtinerea unor rezultate bune, aceste produse trebuie sa fie folosite pe termen lung si sa nu fie combinate cu alte produse chimicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.