Cosmetica vegana, comoara frumusetii etice

Cosmeticele vegane sunt din ce in ce mai raspandite in magazinele dedicate frumusetii si pe Internet. De ce ar trebui sa le alegi? Iti spunem chiar acum.

Cosmetica vegana – de ce ar trebui sa adopti si tu produsele vegane. Veganismul reprezinta o practica ce consta in protejarea drepturilor animalelor si bunastarii acestora. Mai mult decat o tendinta, este vorba despre un adevarat stil de viata care are din ce in ce mai multi adepti. Din ce in ce mai multe produse 100% vegetale sunt regasite pe raioanele supermerket-urilor, cosmeticele vegane incep si ele sa fie tot mai numeroase. De ce ar trebui sa alegi si tu aceste cosmetice? Cu ce avantaje vin?

Veganismul implica incetarea consumului de carne, produse lactate, miere si fibre naturale de origine animala (lana sau matase). Nici in cosmeticele vegane nu se regasesc aceste tipuri de substante. In general, produsele regasite pe piata contin keratina, colagen sau miere. Astfel, optand pentru cosmeticele vegane privilegiezi un mod de consum mai etic.

Daca cosmetica vegana si in general veganismul reprezinta o solutie eficienta de a limita poluarea si de a ameliora bunastarea animalelor, aceasta din urma ne permite si sa evitam surprizele neplacute. Produsele cosmetice vegane nu sunt testate pe animale. Numerosi sunt fabricantii vegan care opteaza pentru label-ul « cruelty free ».

Daca te intrebi cum se aleg cosmeticele vegane raspunsul este urmatorul: cum o faci de obicei. In realitate, fondul de ten, fardurile sau rujurile apartinand cosmeticei vegane au aceleasi proprietati ca si cosmeticele clasice. Trebuie sa le alegi in functie de tipul tau de piele, in functie de texturile si pigmentii preferati. Si incearca sa le alegi pe cele pe care exista label-ul cruelty free.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.