Rezumat:
Te bate gandul sa iti infiintezi o firma in Bulgaria? Decizia poate sa fie una foarte buna, atata vreme cat stii la ce sa te astepti. Este motivul pentru care am avut o discutie cu domnul Denislav Marinov de la avocatinbulgaria.com, pentru a descoperi cele mai importante detalii despre procesul de infiintare firma in Bulgaria.
De ce ar trebui un roman sa ia in considerare o astfel de optiune?
Exista mai multe motive. Cred ca cele mai atractive lucruri sunt impozitele mai mici, mediul de afaceri ceva mai prietenos si birocratia redusa. De asemenea, Bulgaria are stabilitate in ceea ce priveste cursul valutar, costuri mai mici pentru anumite servicii adiacente si salarii mai mici. Nu inseamna ca Romania nu ofera un mediu performant pentru afaceri, insa in multe situatii Bulgaria este mai atractiva.
Cat de complicat este sa iti deschizi o firma in Bulgaria?
Este chiar simplu. Cei care doresc sa inceapa un business in Bulgaria trebuie sa apeleze la un avocat din Ruse care poate sa duca la bun sfarsit toate formalitatile. Costurile sunt reduse, perioada maxima in care se poate face o firma este de aproximativ 2 saptamani iar faptul ca Ruse este foarte usor accesibil, mai ales pentru cei din sudul Romaniei, este un mare plus. In principiu, pasii pentru infiintarea unei firme sunt:
- Contactarea avocatului;
- Consultare si consiliere din partea acestuia;
- Pregatirea actelor;
- Infiintarea firmei.
Cei care doresc sa isi faca o firma nu trebuie sa mearga foarte des in Bulgaria, fiind suficienta o vizita in Ruse, pentru semnarea actelor.
Ce trebuie sa ofere avocatul din Bulgaria?
Pentru ca totul sa se desfasoare cat mai usor este bine ca avocatul sa ofere servicii cat mai complexe. Nu sunt suficiente serviciile juridice de infiintare firma, fiind necesare si serviciile contabile sau cele de consultanta. De asemenea, este esential ca avocatul sa vorbeasca fluent romana in asa fel incat totul sa decurga foarte usor.
Ce ar trebui sa stie cei care aleg sa infiinteze o firma in Bulgaria?
Ar trebui sa stie toate riscurile si toate avantajele pe care le au atunci cand iau o astfel de decizie. In principiu sunt foarte multe avantaje, insa daca isi doresc sa desfasoare activitati economice pe teritoriul Romaniei este bine sa stie ca autoritatile au tot dreptul sa impoziteze veniturile facute in Romania, asadar exista riscul de dubla impozitare. Un avocat bun poate sa ofere consultanta in asa fel incat astfel de riscuri sa nu existe.