Trebuie schimbata crema de fata mai des pentru un plus de eficienta?

Exista doamne si domnisoare care isi schimba crema de fata imediat ce s-a terminat cea veche iar altele care isi cumpara mai multe tuburi de frica ca nu vor mai gasi crema preferata. Cat de des trebuie schimbata crema de fata pentru a fi mai eficienta? Este pielea noastra ca farfuria noastra, are nevoie de diversitate? O intrebare pe care numeroase femei si-o pun in momentul in care constata terminarea cremei de fata. Specialistii sunt de aceeasi parere: fidelitatea pentru o anumita crema va da roade.

De ce trebuie sa fii fidela unei anumite creme de fata. Nu trebuie sa iti fie teama ca epiderma ta nu va mai reactiona sau va fi afectata in vreun fel aplicand aceeasi crema timp de mai multe luni. Oamenii de stiinta s-au pus de acord in aceasta privinta: exceptand activii hidratanti, care nu actioneaza mai mult de o luna, celelalte molecule sunt capabile sa faca treaba buna pe termen lung. Acestea trebuie sa ajunga la derma si sa declanseze mecanismul de regenerare, de desensibilizare, de fermitate, anti pete si sa vina cu o reorientare a mecanismelor celulare.

Un studiu recent arata faptul ca beneficiile sunt si mai mari intre 6-12 luni de folosire a aceelasi creme. Prin urmare, in momentul in care gasesti o crema potrivita tipului tau de ten, o crema care da rezultate, nu are niciun rost sa o schimbi.

Pete, acnee – ingrijiri specifice care necesita rabdare si regularitate. Sa vorbim despre pete. Chiar daca este iarna si  nu este cald afara, asta nu inseamna ca trebuie sa iti opresti rutina de ingrijire. Studii recenta arata ca nu doar soarele provoaca aparitia petelor ci si poluarea. Prin urmare, si iarna trebuie sa adopti o ingrijire specifica a pielii.

Aceasta fidelitate este indispensabila si cand vine voeba de acnee. Ar fi o mare greseala sa renunti la o crema imediat ce acneea a disparut. Dupa o remisie datorita unui tratament de atac prescris in prealabil (aproximativ trei luni) trebuie sa prelungim faza de intretinere atata timp cat consideram ca este necesar. Putem obtine cele mai bune rezultate doar daca crema este aplicata in mod regulat pe o perioada lunga de timp. In cazul in care acneea reapare, reincepem tratamentul de atac si faza de intretinere.

Singurele tipuri de creme pe care nu trebuie sa le folosesti pe term lung sun cele anti-rid deoarece poate provoca intolerante, hipersensibilitate a epidermei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.