Cum integrezi o vacanta costisitoare in buget

Una dintre cele mai mari provocări pe care le întâlnește un tânăr cu un buget limitat este planificarea unui concediu costisitor. Vizitarea unei țări străine este o experiență unică și extraordinară  care merită repetată ori de câte ori avem posibilitatea. Însă dacă ai un buget limitat această mică extravaganță vine cu o serie de cheltuieli în plus, pe care de multe ori nu le poți acoperi doar din economii.

Nu este imposibil să mergi în vacanță într-o țară străină. O poți face cu un buget limitat. Însă este bine să te pregătești financiar și pentru situații neprevăzute. Astfel, poți apela la credit247.ro pentru a avea câțiva bănuți în buzunar pentru astfel de situații.

Trucul care stă la baza unei vacanțe exotice cu bani puțini este informarea. Transportul este o categorie unde poți economisi bani. Dacă nu ai o imagine clară unde vrei să mergi, poți să îți alegi destinația în funcție de prețul biletelor de avion în acea zonă. Companiile aeriene low cost au mai tot timpul anului oferte și reduceri la prețul biletelor. Cu puțin efort depus în zona de cercetare, poți găsi un bilet de avion ieftin spre o destinație exotică. Mai poți opta și pentru autocar dacă locul în care vrei să îți petreci vacanța este relativ aproape. Nu se merită să petreci 4 zile pe drum dintr-o săptămână de vacanță.

Trebuie să te interesezi cât te va costa cazarea și masa pe perioada în care vrei tu să călătorești. Poți opta să te cazezi la un hostel sau chiar să mergi cu cortul. De asemenea, o experiență culturală unică îți vor oferi restaurantele de cartier sau chiar vânzătorii stradali de mâncare. O vacanță nu trebuie să fie all inclusive pentru a fi relaxantă. Mai poți opta pentru cazare în afara orașului sau la periferie. Astfel, nu numai că vei economisi bani, dar îți vei forma și o imagine de ansamblu a regiunii.

Vezi si:  3 motive sa cumperi piese auto din magazine online

Un alt mod prin care poți găsi cazare este site-ul couchsurfing.com. Ideea din spatele site-ului este că poți sta acasă la niște străini atâta timp cât casa ta le va sta la dispoziție atunci când vor dori să îți viziteze casa. Dacă te simți confortabil atât să primești cât și să locuiești cu alți oameni pentru o perioadă scurtă de timp, poți avea cazarea gratuită pe timpul vacanței. Avantajul major al acestui tip de cazare este că vei cunoaște un localnic care te poate îndruma spre cele mai bune și ieftine locații care îți vor oferi o experiență unică.

Foarte multe orașe au zilele porților deschise a muzeelor, cum este la noi în țară Noaptea Muzeelor. Te poți orienta după acea perioadă pentru a-ți programa vacanța. Astfel, vei economisi niște bănuți pe intrările la muzee sau la alte obiective turistice.

O vacanță nu ar trebui să se traducă doar prin stat 7 zile la soare. Schimbul cultural și vizitarea atracțiilor turistice pot fi mai relaxante și mai interesante decât statul pur și simplu. Din acest motiv este importantă integrarea în buget a unei vacanțe mai scumpe, chiar dacă te temi că nu vei avea suficient de mulți bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.