Despre Terapia PRP si avantajele sale

In ultimii ani o noua tehnologie a ajuns in prim plan si reprezinta o mare promisiune pentru numerosi pacienti. In afara de beneficiul folosirii propriilor tesuturi, eliminand astfel alergiile, exista beneficiul mobilizarii propriilor celule stem. Placheta bogata in plasma poate intineri pielea imbunatatind textura si liniile acesteia printr-o schimbare treptata, naturala.

Placheta bogata in plasma, pe scurt PRP, ajuta la vindecarea ranilor si nu numai.

Plachetele bogate in plasma, sunt o fractiune filtrata din propriul sange care apoi se injecteaza pentru a crea o imbunatatire a sanatatii tesuturilor. Trombocitele sunt celule foarte mici din sange implicate in procesul de coagulare. Acestea elibereaza o serie de enzime pentru a ajuta vindecarea si raspunsurile tisulare, inclusiv atragerea de celule stem pentru a repara zona afectata. Atunci cand sunt utilizate in tesuturi ranite, pot provoca o remodelare a tesutului, conferindu-i acestuia o stare mai sanatoasa si mai tanara.

Plasma bogata in plachete – PRP – poate fi utilizata in procesul de vindecare rapida a ranilor deschise la tendoane si alte leziuni musculo-scheletice si in probleme cum ar fi artrita.

Terapia cu plasma bogata in plachete poate fi utilizata si pentru a imbunatati textura pielii, liniile acesteia si ridurile. Persoanele care au rani sau leziuni deschise vor beneficia de o imbunatatire rapida cu ajutorul terapiei cu plasma bogata in plachete. De asemenea, oricine foloseste tratamente cosmetice pentru riduri, piele uscata si reconditionarea generala a pielii, poate apela la terapia cu plasma bogata in plachete.

Este posibil ca multe persoane sa fi auzit de „Vampire Facelift”, terapia care consta in injectarea tenului pentru reducerea ridurilor, cicatricilor sau a liniilor fine, oferind pacientilor un aspect mai tineresc. Ei bine, aceeasi tehnica este folosita pentru a ajuta persoanele care sufera de alopecie sa-si recupereze parul pierdut. Plasma este plina de trombocite si colagen, precum si de alti factori de crestere care sunt esentiali pentru regenerarea tesutului. Odata ce este injectata in scalpul pacientului, aceasta poate reface capacitatea organismului de a regenera parul.

Terapia se realizeaza prin recoltarea sangelui de la pacient, dupa care se pune intr-o centrifuga timp de aproximativ opt minute pentru a se produce plasma bogata in trombocite. Plasma bogata in plachete este extrasa din tub intr-o mica seringa. Se adauga o cantitate mica de solutie de clorura de calciu in seringa pentru a stimula procesul. Odata amestecata in seringa, plasma bogata in trombocite este apoi injectata in pielea curata si anesteziata, fie pe linii mici, fie pe puncte mici, in stratul adanc de piele (sau pe rana deschisa).

Pentru un rezultat optim, plasma bogata in plachete este injectata in aceleasi zone pe parcursul a trei sesiuni. Schimbarile in urma tratamentului cu plasma bogata in plachete apar pe parcursul a trei pana la sase luni.

Nu exista niciun motiv pentru care terapia cu plasma bogata in plasma nu poate fi repetata. Utilizarea propriul tesut, face ca terapia sa poata fi utilizata in continuare. Anumite persoane aleg sa faca o singura sesiune in fiecare an pentru a stimula si prelungi efectul grupului initial de tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.