Cele sapte reguli ale dietei Shelton

Inventata in anul 1951 de catre doctorul Shelton, dieta cu aceeasi nume se bazeaza pe separarea diferitelor categorii alimentare. Cu alte cuvinte, este vorba despre o dieta disociata, bazata pe sapte reguli principale.

Dieta disociata, dieta Shelton recomanda consumarea unei singure categorii de alimente la o masa. Dupa parerea dr. Shelton, fiecare aliment in parte consumat separat nu ingrasa. Este imperativ ca in cadrul acestei diete sa nu se combine alimente alcaline (legume proaspete, produse lactate, fructe) cu alimente acide (paine, cereale, carne, peste, fructe uscate).

Dieta Shelton cere ca o masa sa fie compusa din proteine, una din feculenti si una din fructe. O masa = o categorie de alimente.

Cele sapte reguli ale dietei Shelton

Regula combinatiilor. Legumele se combina cu proteinele si feculentii. Cat despre fructe, acestea vor fi consumate separat si constituie o masa. Limiteaza materiile grase deoarece incetinesc digestia.

Regula orelor. Dupa masa de proteine trebuie sa astepti patru ore inainte de a consuma feculenti si fructe. Dupa masa de feculenti asteapta patru ore inainte de a consuma proteine sau fructe. Dupa o masa de fructe asteapta doua ore inainte de a consuma proteine, feculenti sau legume.

Regula fructelor. Fructele neutre pot fi consumate cu fructe acide insa fructele acide si cele mai dulci nu se consuma impreuna. Exemplu: pepenele nu se poate amesteca cu nici un alt fruct. Lamaile se pot consuma cu proteine.

Regula sucurilor. Sucul de fructe poate fi consumat cu fructe. Sucul de legume trebuie consumat cu proteine, legume si feculenti.

Regula legumelor. Legumele se combina cu proteine si feculenti. Feculentii nu se pot combina decat cu proteine sau alti feculenti.

Regula produselor lactate. Laptele si alte produse lactate se consuma singur, nu se poate combina cu alte alimente.

Regula bauturilor. Se consuma minim 1,5 litri de apa pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.