Cum alegi produsele potrivite pentru parul si scalpul tau

Sanatatea parului si cea a scalpului sunt in stransa legatura cu tipul de produse pe care le folosim. Pe langa un stil de viata sanatos, o dieta echilibrata si diminuarea stresului, conteaza foarte mult daca folosim produsele de ingrijire corespunzatoare. Iti prezentam, in cele ce urmeaza, sfaturi care te vor ajuta sa alegi produsele potrivite pentru parul si scalpul tau.

 

Tine cont de tipul de par si scalp

Alege produsele potrivite in functie de tipul de par si scalp, deoarece sunt create special pentru a corespunde unor necesitati diferite. Cu toate ca fiecare persoana are particularitati proprii in ceea ce priveste tipul de par si de scalp, exista cateva categorii principale in care se poate incadra. Astfel, este bine sa constati in care te incadrezi dintre urmatoarele: par uscat (aspru), gras (uleios), vopsit, cu matreata, deteriorat, care cade sau care se rupe si sa alegi produsele din categoria respectiva.

 

Daca ai parul deteriorat, cu matreata sau predispus la rupere, opteaza pentru produse tip tratament, care ofera o ingrijire specifica problemei cu care te confrunti. In cazul in care situatia neplacuta persista, cere parerea unui farmacist sau discuta cu medicul de familie ori cu un dermatolog. De asemenea, in cazul in care ai parul vopsit, utilizeaza  unele destinate ingrijirii acestui tip de par, intrucat sunt create pentru a mentine cat mai mult timp culoarea si a oferi scalpului un plus de protectie. 

Foloseste produse din aceeasi gama

Odata ce ai identificat tipul de par si scalp, se recomanda sa utilizezi produse care fac parte din aceeasi gama. Incearca sa nu te limitezi doar la sampon, ci sa alegi sa folosesti si balsam, masca pentru par si scalp, deoarece impreuna pot oferi ingrijirea corespunzatoare. In plus, in functie de situatie, poti utiliza si seruri sau uleiuri pentru par.

 

Opteaza pentru produse din game care se axeaza pe ingrediente cat mai naturale. In ziua de astazi exista multe alternative de produse naturiste sau care sunt intr-o proportie crescuta bazate pe surse bio.

Acorda atentie formei firului de par

Un alt sfat pentru a alege produsele potrivite este sa tii cont de forma firului de par. Formulele produselor difera si in functie de acest aspect. De exemplu, cele pentru parul drept ofera volum fara a incarca parul si contribuie la mentinerea formei drepte. Produsele pentru par cret contribuie la sustinerea buclelor, iar cele pentru par ondulat reduc predispozitia la electrizare. 

 

Pe langa produsele de ingrijire, foloseste si unele de styling, in special cand doresti sa iti disciplinezi parul. De exemplu, pentru parul scurt se recomanda ceara fixatoare sau gelul, pentru parul mediu sau lung spuma de par sau fixativul. Acestea contribuie si la mentinerea sanatatii firului de par, de exemplu, unele ofera protectie contra razelor UV.

Tine cont de zona in care locuiesti si de anotimp

Zona in care locuiesti si anotimpul pot influenta modul in care se comporta parul tau. De exemplu, in zonele cu multa umiditate, parul tinde sa fie greu de aranjat. In perioadele reci, parul poate avea tendinta de uscare, iar in cele calde, din contra, se poate ingrasa mai repede. Astfel, este o idee buna sa tii cont de acest aspect si sa folosesti produse diferite in anumite perioade ale anului.

 

Inainte de a folosi produsele pentru par si scalp, citeste instructiunile de pe ambalaje si respecta-le intocmai. Daca folosesti gresit un produs, este posibil sa nu obtii rezultatele dorite. Speram ca sfaturile noastre iti vor fi de ajutor si vei achizitiona produsele care corespund necesitatilor parului si scalpului tau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.