Proteine pentru cresterea in greutate – Cum si de ce le iei?

Un corp sanatos este un corp cu o masa musculara bine definita, activ tot timpul. Unul dintre criteriile necesare pentru dezvoltarea unui corp sanatos este alimentatia cat mai sanatoasa. Din pacate, alimentele din comert nu reusesc sa acopere tot timpul necesarul proteic si toate vitaminele sau aminoacizii necesari, ceea ce poate sa insemne nevoia suplimentarii alimentatiei cu proteine.

De regula, cei care apeleaza la suplimente proteice sunt sportivii, care doresc sa creasca sau sa scada in greutate.

Pe piata exista mai multe tipuri de proteine, in functie de destinatie. Pentru cresterea in greutate,spre exemplu, exista serious mass si variante similare. Aceste suplimente proteice sunt caracterizate de faptul ca sunt absorbite rapid de corp, ceea ce stimuleaza anabolismul muschilor imediat. Practic, cei care consuma astfel de proteina inainte sau dupa miscare vor descoperi o crestere rapida in masa musculara.

De partea cealalta, cei care dorsec sa slabeasc au nevoie de proteine cu absorbtie lenta. Aceasta nu este potrivita pentru culturisti, deoarece nu ajuta la cresterea masei musculare. Ajuta, insa, la definirea acestei mase.

Care sunt cele mai bune proteine pentru cresterea in greutate?

Asa cum am amintit, cele cu absorbtie rapida sunt cele care aduc mai multa masa musculara. Nu inseamna ca sunt mai bune. Calitatea proteinelor insa, poate sa fie definita de firma care le produce, deoarece in pudra proteica pot fi introduse tot felul de alte elemente, cum ar fi vitaminele sau mineralele.

Cate proteine trebuie sa fie consumate si cand?

Daca vrei sa cresti in greutate, aportul de proteine pe parcursul zilei variaza in functie de greutatea pe care o ai, de varsta, sex sau activitate fizica. Daca ar fi sa fie facuta o medie, barbatii au nevoie de 2 grame de proteina pe kilogram-corp, in fiecare zi iar femeile au nevoie de aproximativ 45-50 de g de proteine zilnic.

Cei care doresc cresterea masei musculare pot avea nevoie de mai multa proteina, culturistii ajungand sa depaseasca 3 g pe kilocorp.

In ceea ce priveste modul de administrare al suplimentelor proteice, acestea trebuie sa fie folosite dimineata, deoarece reprezinta o sursa foarte buna de energie, inainte de antrenament, deoarece pregatesc corpul pentru efort si dupa antrenament, deoarece ajuta muschii sa se recupereze.

Cea mai buna solutie pentru un incepator care doreste sa castige masa musculara ete de a apela la un antrenor care sa ii ofere toate informatiile necesare. Pe langa un consum echilibrat de proteine, cresterea masei musculare presupune si sport, o alimentatie sanatoasa si o minte sanaoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.