Au fost analizate contestatiile depuse in programul Casa Verde Fotovoltaice

Constestatiile depuse in programul Casa Verde Fotovoltatice au fost analizate in proportie de 95%  si Administratia Fondului pentru Mediu a anuntat care a fost rezultatul. Vezi pe https://finanteazi.ro/investitii/ mai multe stiri din domeniul financiar.

 Iata care a fost rezolutia investigatiilor realizate

„În acest moment, analiza contestaţiilor transmise în aplicaţia informatică este finalizată în procent de peste 95%, iar listele finale vor fi publicate săptămâna viitoare. Ne cerem scuze pentru faptul că analiza acestora a durat mai mult timp, dar în contextul actual, având în vedere atât restricţiile cauzate de pandemie, cât şi volumul foarte mare de documente supuse analizei, AFM a depus eforturi consistente pentru a le soluţiona în cel mai scurt timp. Până în prezent, am transmis spre semnare peste 4.500 de contracte, beneficiarii având un termen de 8 luni în care pot finaliza instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice”, a explicat presedintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Totodata AFM a mai anuntat o lansare de  consultari publice ce vor avea loc pentru noul Ghid al Programului National Casa Verde Fotovoltaice.  Aceasta lansare va avea loc saptamana viitoare

„Începând de săptămâna viitoare, vom organiza consultări pentru ghidul aferent noii sesiuni a Programului Naţional Casa Verde Fotovoltaice, pe care dorim să o lansăm în această toamnă. Noul program va aduce modificări majore. Îmi doresc simplificarea procesului de înscriere, precum şi micşorarea duratei evaluării proiectelor şi extinderea plajei de instalatori”,  a mai spus sefa AFM.

Administratia Fondului pentru Mediu incearca prin orice mijloace sa pregateasca o respingere in masa pe motivul ca documentele primite in cadrul contestatiilor depuse de catre aplicanti sunt expirate.

„Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat ieri (joi, 23 iulie 2020, n.r.) un disclaimer în secţiunile pentru comunicate de presă ale site-ului oficial al instituţiei, prin care transmite că informaţiile remise presei au doar rolul de a informa media şi nu pot fi luate în considerare în cadrul programelor pe care le derulează. Menţiunea a fost retrasă de pe site după câteva ore şi reintrodusă astăzi, într-o nouă versiune. Pentru a submina valoarea comunicatelor de presă ce au indus în eroare mii de aplicanţi în programul Casa Verde Fotovoltaice, AFM apelează la o stratagemă de comunicare, publicând un disclaimer ce are implicaţii directe în evaluarea contestaţiilor” a declarat Marian Mandru, administratorul online al comunitatii Protectia Prosumatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.