Importanta reducerii consumului de carburant

Distribuie cunoscutilor tai!

Importanta reducerii consumului de carburant, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Majoritatea soferilor isi doresc sa beneficieze atat de confortul propriei masini cat si de costuri reduse pentru intretinerea autovehiculului si, in special, pentru combustibilul consumat. Desi, in prezent, cam tot ceea ce inseamna confort costa, exista cateva trucuri cu ajutorul carora un sofer poate reduce consumul de carburant al masinii sale fara sa renunte la folosirea ei. Cum este posibil acest lucru? Respectand cateva reguli simple de circulatie, planificand cu putin mai multa grija rutele alese si achizitionand un economizor de combustibil. Dar, sa luam lucrurile pe rand.

Orice obiect folosit vreme indelungata sau utilizat intensiv, se uzeaza si se deterioreaza. Acelasi lucru il putem spune si despre masini, fie ca vorbim despre autovehicule sau alte utilaje. Si masinile, daca sunt folosite necorespunzator, daca sunt suprasolicitate, daca nu li se acorda importanta si grija necesara, se deterioreaza mult mai repede, ajung sa consume combustibil mai mult, ajung sa fie lipsite de confort.

Pentru a-ti pastra masina cat mai mult timp intr-o stare foarte buna si pentru a reduce consumul de benzina sau motorina, trebuie sa folosesti autovehiculul tau urmand cateva reguli simple:

Un consum redus si o masina ingrijita inseamna o masina folosita ca la carte. Mai exact, evita sa iti bruschezi masina, sa o conduci la turatii mari, sau sa o conduci agresiv, cu schimbari bruste de turatie. Franele bruste, derapajele, virajele fortate, scartaitul, plecarile bruste si nu numai, suprasolicita masina si conduc catre deterioararea ei, implicit catre un consum crescut de carburant.

Un consum redus se poate obtine si daca masina este condusa prin zone fara circulatie intensa. Evita pe cat posibil centrul orasului folosind soselele de centura sau stradutele marginase. Asa vei evita sa stai la semafoare si cozi de masini.

Pentru a pastra o stare cat mai buna masinii tale, si pentru a beneficia de un consum redus, poti apela la montarea unui economizor de combustibil. Un astfel de economizor se monteaza in rezervorul masinii si ajuta atat la curatarea naturala a motorului – oferind masinii tale o viata mai lunga -, cat si la un consum redus de combustibil. Un astfel de economizor imbunatateste si functionarea masinii (un demaraj si o acceleratie mai buna), ajuta la arderea totala a carburantului, ceea ce conduce la eliminarea unei cantitati mai mici de noxe  si ofera un confort sonor imbunatatit. Acesti catalizatori se pot comanda pe internet cu garantia in cauza si cu detaliile necesare montarii si demontarii lor.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.