Care sunt beneficiile ciclismului?

Vrei sa te (re) apuci de ciclism? Nu esti inca convins de faptul ca este cea mai buna activitate pentru tine? Iata cateva argumente care s-ar putea sa te faca sa te razgandesti.

Ciclismul reprezinta un excelent antrenament cardio. Daca te vei plimba cu bicicleta in mod regulat, cu o alura moderata, vei reusi sa iti « lucrezi » inima in cele mai bune conditii. Aceasta va fi mai puternica atunci cand vine vorba despre contractii si lucreaza mai mult in beneficiul sau. Dezvoltarea rezistentei cardiace va duce astfel la o recuperare mai rapida si la o reducere sensibila a riscurilor de a suferi de boli cardiace.

Ciclismul te ajuta sa respiri mai bine. Atunci cand vrobim despre respiratie, despre suflu, o activitate regulata duce la imbunatatirea volumului pulmonar si drept consecinta la amplificarea capacitatilor respiratorii. Respiratia devine mai profunda, mai eficienta si rezistenta la efort creste si ea, ducand la o evolutie progresiva a performantelor.

Ciclismul poate ameliora circulatia sanguina. Ciclismul este o activitate care se recomanda mai ales persoanelor supraponderale. Pe langa faptul ca va ameliora si va facilita digestia, datorita unui masaj foarte energic al intestinelor, te va ajuta sa faci sport, fara sa simti un disconfort major, mai ales cel cauzat de kilogramele in plus.

Ciclismul intareste oasele. La fel ca si orice alt exercitiu fizic regulat, ciclismul este cel mai bun pentru intarirea oaselor si mentinerea masei musculare.

Ciclismul favorizeaza relaxarea. Urcand pe bicliceta si pedaland vei reusi foarte usor sa diminuezi tensiunea nervoasa si anxieteta si sa alungi stresul din viata cotidiana. Activitatea fizica favorizeaza productia de endrofine care duce la o stare de bine minunata.

Ciclismul te ajuta sa iti « desenezi » muschii. Daca vei pedala in mod constant vrei reusi sa iti sculptezi sau sa « iti desenezi » foarte frumos muschii. Si conform ideilor preconcepute, ciclismul nu provoaca febra musculara sau la dureri de tot felul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.