Rezumat:
Daca vreodata vi se face pofta de mancare gatita din ingrediente naturale, cu gust bogat ca odinioara nu ezitati sa cautati Pravalia Doinitei Brasov. Din acest loc minunat puteti achizitiona preparate gatite ca in vremurile de demult, mancaruri speciale realizate dupa retete culese de la strabunici.
Povestea preparatelor conservate realizate de doamna Doina
Doamna Doina este una dintre gospodinele adevarate care a avut curajul sa lase pasiunea sa dicteze si a continuat sa prepare dulceturi, zacusca si muraturi dupa retetele pastrate de la bunica, fara a modifica vreun ingredient.
Gustul delicios al preparatelor a fost apreciat intai de familie, apoi de vecini si prieteni, care au indemnat-o sa lase si pe ceilalti sa se bucure de aromele intense ale acestora! Astfel a inceput Doamna Doina sa coaca legume si sa fiarba dulceata care delecteaza simturile oricui le degusta.
Intai a fost zacusca, preparata din legume cumparate de la taranii din apropiere. Legumele coapte pe gratar desfata de la prima inghititura papilele gustative. Zacusca de casa condimentata echilibrat, este un starter perfect pentru mese boieresti, o mancare cu arome intense care nu trebuie evitata, din pricina bogatiei de vitamine si minerale. Are in compozitie ingrediente naturale crescute in regim eco: ardei kapia, mustar, piper, ulei si sare. Ingredientul secret, care ii ofera aroma intensa si delicioasa este insa mierea de albine culeasa in primele luni de vara.
A urmat dulceata! Doamna Doina a transformat fructele de padure, in adevarate delicatese. Cantitatile echilibrate de mure, afine sau zmeura, fierte la foc incet in ceaune traditionale s-au transformat usor-usor, in preparatele binecunoscute cu consistenta placuta si gust intens. Nici fructele din livada dansei si ale vecinilor nu au trecut neobservate, ciresele negre dulci si aromate, nucile verzi, perele si gutuile tomnatice au fost supuse unui proces amplu de fierbere si condimentare. Secretul gustului intens sta, dupa spusele gospodinei, in folosirea fructelor proaspat culese.
Muraturi aromate ce transforma in placere orice masa de sarbatoare. Doamna Doina isi aminteste cu placere, reactia prietenilor care au degustat din primul borcan de muraturi 100% naturale. Gogonele, conopida, castraveti, pepenele rosu, aromatizate cu radacini de telina, crengute de marar si hrean, sunt adevarate delicii ardelenesti. Explozia de gusturi poate fi stinsa doar de palinca de prune si kaizerul traditional.
Care sunt secretele delicateselor din Pravalia Doinitei
Preparatele ce pot fi gasite in Pravalia Doinitei sunt facute in casa, din ingrediente 100% naturale. Produsele finite – zacusca, dulceata, compoturi, muraturi, nectaruri, siropuri – sunt obtinute din legume si fructe provenite de la taranii din imprejurimile Brasovului. Materia prima nu este supusa proceselor de erbicidare si fertilizare intensiva, deci sunt mai sanatoase si mai gustoase, fata de cele culese din ferme si sere industriale.
Procesul de producere este simplu, dar in acelasi timp complex. Legumele si fructele sunt fie coapte, fie fierte, la foc mic pentru multe ore, fie murate prin diferite metode traditionale.
Combinatia inedita a ingredientelor este un alt secret care duce la obtinerea unor preparate finite ce isi pastreaza aroma intensa. Perele si scortisoara, ardeii kapia si mierea de albine, ardeii copti cu ardeii iuti si zahar, rubarbar cu capsuni sunt cateva dintre ingredientele care ofera adevarate senzatii culinare.