Pentru un mod de viata sanatos, gatiti retete sanatoase

Pentru a avea un mod de viata sanatos trebuie sa stiti ca nu calitatea si prospetimea ingredientelor din care preparati retetele sanatoase primeaza in dauna cantitatii si diversitatii. E mai important sa mancati mai putin si mai bun pentru a avea corp sanatos. De asemenea de preferat ar fi alimentele produse natural pentru ca acestea sunt foarte bogate nutritiv, dar si faptul ca prospetimea lor va aduce un gust mult mai rafinat.
Tot in topul retetelor sanatoase intra si acele retete care sunt pregatite dintr-un numar redus de ingrediente pentru ca acestea se vor prepara mult mai rapid si digestia va fi si ea usoara. Daca amestecati ingredientele vor rezulta retete sanatoase rapide care va vor aduce numeroase calorii fara sa va dati seama, acestea putand fi gasite in retetele de fructe si legume, in salate, dar si in sosurile rapide.
Trebuie sa tineti cont si cat de combatibile sunt ingredientele pentru a fi sanatos pe termen mediu si lung, dar in acest mod puteti preveni indigestia, arsurile, balonarile etc. Primul lucru de care ar trebui sa tineti cont este sa separati sursele rafinate sau bogate de carbohidrati de cele cu grasimni.
Stiati ca gradul minim de preparare si temperaturile cat mai scazute va asigura sa mentineti o proportie mare de vitamine, fitonutrienti dar astfel veti evita si formarea unor compusi care sunt toxici pentru organismul dumneavoastra si care se gasesc in acele retete care sunt tinute mult la foc pe care noi le numim retete nesanatoase. De aici rezulta ca timpul petrecut de dumneavoastra in bucatarie pentru prepararea diverselor retete sanatoase va fi mult mai redus. Un element lafel de important este si adaptarea ingredientelor disponibile care va vor ajuta la controlul costului si automat veti reduce si timpul de preparare al acestor retete, ducand la o senzatie de satisfactie proprie. Bineinteles ca in bucataria dumneavoastra trebuie sa aveti cat mai multe alimente sanatoase, gustoase si proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.