Versatilitatea puiului in bucatarie este bine cunoscuta. Este un aliment care se combina de minune cu orice. Astfel ca, puiul cu citrice este un fel de mancare delicios si extrem de aromatic caruia nimeni nu ii poate rezista. Puiul cu portocale sau cu lamaie sunt retete celebre pentru anumite persoane, desi unii sunt de parere ca este destul de greu de preparat. Si totusi, nu este atat de dificil.
Poti sa savurezi un delicios pui cu citrice fara sa depui prea multe eforturi. Lamaia si portocala, combinate cu mierea sau cu mustarul te vor ajuta sa te bucuri de cele mai delicioase savori care vor incanta orice papila gustativa. Pui cu portocale si miere.
Mai intai, spala bine carnea si preincalzeste cuptorul. Amesteca uleiul cu mustarul intr-un bol, adauga miere si suc de portocale si continua cu amestecarea ingredientelor. Condimenteaza puiul si pune peste pui si amestecul de miere, ulei si mustar. Pui cu cartofi, portocala si lamaie. Pregateste carnea si pune langa ea in tava rondele de cartofi si de ardei rosu.
Pune totul in cuptor. Intr-un bol, amesteca sare, piper, oregano, mustar si cimbru, sucul de lamaie si sucul de portocala si ulei de masline. Adauga acest amestec peste pui si mai adauga putin apa. Pui cu lamaie si miere, alaturi de cartofi. Curata cartofi, spala-i bine si taie-i bucati. Intr-o tigaie, adauga 4 linguri de ulei de masline si prajeste cartofii pana cand devin aurii. Adauga sare, piper si cimbru. Amesteca 3-4 catei de usturoi, cu un cub pentru supa, cu coaja de lamaie, cu suc de lamaie cu oregano, cu 50 de cl de ulei de masline, miere, mustar si 20 cl de apa. Pune in tava puiul si adauga si restul ingredientelor. Adauga cartofii in jurul puiului.